Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

Fotoalbums op uw tablet plaatsen en bekijken

tablet

Wilt u het vakantiegevoel langer vasthouden? Blader dan nog eens door uw vakantiefoto's heen. De tijd van 'ouderwetse' vuistdikke fotoalbums ligt achter ons. Een album maken en bekijken kan tegenwoordig ook met mobiele apparaten als tablets en smartphones. In dit artikel leest u hoe.         

Foto's maken

 Om een fotoalbum samen te stellen heeft u vanzelfsprekend beeldmateriaal nodig. Of u daarvoor een spiegelreflexcamera, smartphone of tablet gebruikt maakt tegenwoordig niet zoveel meer uit: de lens, sensor en instellingen van deze apparaten zijn zo geavanceerd dat de onderlinge kwaliteit steeds minder verschilt. Bedenk goed dat u beter teveel foto's dan te weinig kunt schieten: wissen is immers zo gepiept.

TIP | Gebruikt u uw tablet om uw vakantie op foto's vast te leggen? Lees dan het artikel Hoe maak ik de mooiste foto's met mijn tablet? voor diverse tips om geweldige vakantiefoto's te maken.

Foto's verzamelen op uw tablet

Gebruikt u uw tablet om foto's te maken? Dan heeft u ze gelijk allemaal bij elkaar. Maakt u met verschillende apparaten foto's? Dan is het zaak om ze eerst allemaal op uw tablet te verzamelen. Dan kan op verschillende manieren.

Gebruikt u een fototoestel, dan kopieert u allereerst de foto's van de SD kaart naar de harde schijf van uw computer. Vervolgens sluit u uw tablet aan en verplaatst u de foto's naar dit apparaat. Als u een iPad heeft bent u aangewezen op iTunes. U opent het programma, klikt op iPad, selecteert aan de linkerkant bij instellingen Foto's en vinkt u het vakje Foto's synchroniseren aan. U selecteert de map waar u alle vakantiefoto's heeft opgeslagen.

Bij Android en Windows tablets werkt u zonder tussenprogramma en kopieert u simpelweg uw vakantiefoto's naar de juiste map. Met Windows verkenner (computer) of Finder (Mac) zoekt u een map die Afbeeldingen, Foto's of Pictures heet en plakt u hier het fotoalbum.

Klinkt dit te moeilijk? Een alternatief is dat u uw foto's uploadt naar een clouddienst als Google Drive, Microsoft OneDrive, iCloud of Dropbox. Dan heeft u niet alleen een back-up van al uw vakantiefoto's, maar downloadt u ze bovendien snel en eenvoudig naar uw tablet. Bijkomend voordeel is dat uw foto's over al uw apparaten zijn gesynchroniseerd.

Foto's bewerken

Om foto's te bewerken bestaan allerlei handige apps, zowel gratis als betaald. Zo kent Adobe onder meer de programma's Photoshop Express, Photoshop Mix en Lightroom. Met Pixlr-o-matic geeft u uw foto's fraaie randen, kaders en effecten. En met Phonto voegt u uw eigen zelfgeschreven teksten toe aan foto's. Met de camera van smartphones en tablets voegt u zelf filters en effecten toe.

TIP | Foto's bewerken is fijner op een groot scherm. Als u de mogelijkheid heeft om dit op uw PC of Mac te doen, doe dat dan.

Fotoalbums maken

 De laatste stap is het maken van uw eigen fotoalbum. Als u uw kiekjes van een harde schijf naar uw tablet heeft gekopieerd, dan is een vakantiealbum in feite al aangemaakt. Maar ook als u losse foto's heeft is het eenvoudig om zelf een fotoalbum te maken.

Op de iPad doet u dit met de app Foto's. Deze staat standaard op uw tablet geïnstalleerd. Wanneer u de app opent, ziet u onderin aan de rechterkant een icoontje met de naam Albums. Zodra u deze geselecteerd heeft ziet u linksbovenin een plusje staan. Daarmee maakt u een nieuw album aan op uw iPad. U geeft het fotoalbum een naam, selecteert de foto's die hierin moeten komen et voilà, klaar is uw album. Tenslotte drukt u op Diavertoning en de napret kan beginnen.

Een fotoalbum maken op Android tablets is het makkelijkst door apps te gebruiken. De meest gebruiksvriendelijke en toegankelijke app hiervoor is Google Foto's. Net als hierboven beschreven ziet u op het openingsscherm een plusje staan. Als u daar op drukt ziet u allerlei mogelijkheden om een nieuw album aan te maken. Met Story, Animation en Collage maakt u in no time uw eigen creatieve fotoalbum, waar u nog lang van kunt nagenieten.

Op Windows tablets speelt u een vakantiealbum af door op Diavoorstelling te drukken.

Meer weten? Lees ook: Vijf apps die uw leven een stuk aangenamer maken

Bekijk alle tips Bekijk Alle Tablets