Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

Dé specialist, legt het uit!

Paradigit Koopgids

Toetsenbord

randapparatuur

Toetsenborden zijn het communicatiemiddel tussen u als gebruiker en uw computer. U kunt hiermee onder andere teksten schrijven, surfen op het internet, e-mail versturen en communiceren met anderen. Er zijn verschillende types en modellen verkrijgbaar. Naast de ‘normale’ toetsenborden zijn er ergonomische toetsenborden, speciaal ontworpen om RSI klachten te voorkomen. Daarnaast zijn er ook speciale gaming toetsenborden. Deze hebben extra knoppen waar veel voorkomende toetsencombinaties in geprogrammeerd kunnen worden. Welke soort u kiest is afhankelijk van uw gebruik. Wij zetten de verschillen voor u op een rij, zodat u het juiste toetsenbord kunt aanschaffen.     

Bedraad of draadloos

Als u een toetsenbord wilt aanschaffen moet u zich afvragen of u een bedraad of draadloos toetsenbord wilt. Een draadloos toetsenbord geeft u meer bewegingsvrijheid, maar het draadloos signaal kan wel verstoord worden, waardoor deze minder accuraat is dan een bedraad toetsenbord.           

Traditioneel of mechanisch

Bij een traditioneel toetsenbord zijn de toetsen bevestigd op een verend stuk rubber, dit veert terug wanneer u de toets indrukt. Mechanische toetsenborden hebben een soort schakelaar ingebouwd onder elke toets. Voordeel van deze toetsenborden is, dat ze vaak van beter materiaal gemaakt zijn en dus duurzamer. Daarnaast hoeven de toetsen niet helemaal ingedrukt te worden om de aanslag te registeren. Hierdoor kunt u sneller typen.     

Ergonomische toetsenborden

Om de kans op RSI klachten te voorkomen of te verminderen zijn er meerdere toetsenborden op de markt die een speciaal ontwerp hebben. Over het algemeen worden bij deze toetsenborden de toetsen schuin geplaatst of verdeeld in twee blokken, waardoor u een veel natuurlijkere houding heeft bij het typen. Daarnaast zijn deze toetsenborden vaak uitgerust met een polssteun om de polsen te ontlasten. 

Toetsenborden in combinatie met muis

U kunt naast een los toetsenbord ook kiezen voor een combinatiepakket met toetsenbord en muis. Deze pakketten hebben als voordeel dat uw muis en toetsenbord er qua ontwerp hetzelfde uitzien en ze zijn meestal voordeliger.         

Gaming

Deze toetsenborden zijn speciaal gemaakt voor het spelen van games. Ze hebben speciale knoppen die geprogrammeerd kunnen worden. Ook zijn de speciale toetsencombinaties van verschillende populaire games ingebouwd en hebben gaming toetsenborden vaak een speciaal en trendy uiterlijk.        

Wilt u meer informatie over toetsenborden of hulp bij de keuze van het juiste toetsenbord?

 Bekijk alle toetsenborden