Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

Dé specialist, legt het uit!

Paradigit Koopgids

USB Stick

randapparatuur

Tegenwoordig zijn er tal van manieren om data op te slaan. Bent u op zoek naar draagbare opslag, dan kunt u het beste gebruikmaken van een USB stick of een geheugenkaart. De eerste sluit u over het algemeen aan op een computer, de laatste op een smartphone of tablet. De opgeslagen data is in principe voor niemand anders bereikbaar, ervan uitgaande dat u uw opslagapparaat niet verliest. Ze zijn makkelijk, veilig en ideaal om mee te nemen. Wij leggen u graag uit waar u op dient te letten bij de aanschaf van een USB stick.     

Formaat USB stick

USB sticks zijn er in verschillende soorten en maten. Groot, klein en in allerlei grappige uitvoeringen. Wat u kiest is natuurlijk afhankelijk waar u de USB stick voor wilt gebruiken. Al zal u zien dat de huidige USB sticks vooral compact zijn en uitermate geschikt om uw gegevens makkelijk mee te nemen.

Aansluiting en snelheid USB stick

Hoe snel u uw gegevens kunt overzetten van en naar uw computer is zeker bij grotere bestanden en veel foto’s van groot belang. De overdrachtssnelheid is afhankelijk van de aansluiting en de snelheid hiervan. Er zijn twee soorten USB aansluitingen, USB 2.0 en USB 3.0.

USB 2.0 | Op dit moment nog de standaard snelheid. Met een leessnelheid van 25 MB/s en een schrijfsnelheid van 8 MB/s is het met USB 2.0 eenvoudig om al uw gegevens over te zetten.

USB 3.0 | Een USB 3.0 stick heeft een veel hogere snelheid, waardoor deze simpelweg sneller is met lezen en schrijven. U kunt uw gegevens en foto’s veel sneller overzetten. Met een leessnelheid van 60 MB/s en een schrijfsnelheid van 12 MB/s kunt u zelfs media rechtstreeks van de stick zelf bekijken. Let er wel op, dat het apparaat waar u de USB stick op wilt aansluiten ook een 3.0 poort moet hebben. Meestal is een USB 3.0 poort blauw gekleurd.   

Opslagmogelijkheden USB stick

Hoeveel u kunt opslaan op uw USB stick is afhankelijk van uw opslagcapaciteit en de grootte van de bestanden. Heeft u bijvoorbeeld een 8 GB USB stick, dan kunt u daar zo’n 2800 foto’s (van 8 megapixel) op opslaan. Heeft u een 128 GB USB stick dan kunt u er 45.000 opslaan. Hieronder een uitgebreid overzicht.

                                                                  

Opslagcapaciteit

Aantal documenten*

Aantal foto’s (8 megapixel)

8 GB

7.200

2.861

16 GB

14.500

5.722

32 GB

29.000

11.444

64 GB

58.100

22.888

128 GB

116.000

45.776

*Dit is een schatting, gebaseerd op een gecombineerd gemiddelde van een 50 KB Word document, 27 KB Excel spreadsheet en 2,7 MB PowerPoint presentatie.

Al met al genoeg opslagmogelijkheden op een USB stick, makkelijk mee te nemen en u heeft uw belangrijke documenten en foto’s altijd veilig bij u.

Wilt u meer informatie over USB sticks of hulp bij de keuze van de juiste USB stick?

Bekijk alle USB sticks