Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Synchroniseer uw persoonlijke data naar al uw apparaten

tablets

Veel tabletgebruikers hebben naast hun tablet ook een smartphone,  laptop of computer. Wanneer u gebruikmaakt van meerdere apparaten, is het wel  zo fijn wanneer alle data op uw apparaten gesynchroniseerd is. Dit wil zeggen  dat alle data van bijvoorbeeld uw smartphone ook te bekijken is op uw tablet en  andersom.

De mate van synchronisatie kunt u vaak zelf bepalen door aan  te geven wat u wel of niet gesynchroniseerd wilt hebben. In deze tip kunt u  lezen hoe u dit voor elkaar krijgt voor zowel apparaten met hetzelfde, als  apparaten met een ander besturingssysteem.

Uw e-mail synchroniseren

Sommige vormen van data zijn heel erg eenvoudig te  synchroniseren tussen tablets en andere apparaten. Een voorbeeld hiervan is  e-mail. Wanneer u op al uw apparaten uw e-mailtoepassing op dezelfde manier  instelt en dezelfde accounts toevoegt, dan heeft u op al deze apparaten  dezelfde e-mails tot uw beschikking. Hetzelfde geldt voor muziekdiensten zoals  Spotify. Wanneer u op uw apparaten inlogt met hetzelfde account, ziet u  dezelfde afspeellijsten staan.

Accountinformatie synchroniseren

Wanneer het u met name te doen is om synchronisatie tussen  meerdere Android of iOS apparaten, dan kunt u voor veel persoonlijke data  terugvallen op de back-up die Google maakt op haar eigen servers of uw iCloud  account. Zo kunnen bijvoorbeeld alle iOS apparaten die aangemeld zijn met  hetzelfde iCloud account, vrijwel alles synchroniseren. U kunt deze  synchronisatie, in het geval van Android en iOS, naar wens aan- of uitzetten.

Kiest u ervoor om hier gebruik van te maken, dan haalt een  nieuwe tablet tijdens de installatieprocedure meteen een heleboel gegevens,  apps en instellingen binnen. Zo moet u niet raar opkijken als u alle WiFi netwerken  ziet, die u op uw andere apparaat hebt opgeslagen. Ook persoonlijke voorkeuren.  zoals wel of geen geluid bij het aanraken van het scherm worden automatisch  gesynchroniseerd. Data, apps en instellingen worden vrijwel in realtime  gesynchroniseerd tussen de verschillende apparaten. Dit gaat echt rap.  Installeert u bijvoorbeeld een app op uw iPhone en is deze app ook geschikt  voor de iPad, dan ziet u hem zeer snel ook op uw iPad verschijnen. U kunt het  zo instellen dat dit synchroniseren alleen plaatsvindt wanneer uw apparaten via  WiFi verbonden zijn.

Cloud diensten

Spotify en e-mailaanbieders hebben gemeen dat de data waar het om gaat in de zogeheten 'cloud' staat, niet op één van uw apparaten. De cloud kunt u zien als het internet en is dus niet beperkt tot een enkel apparaat. Heeft u data die niet in de cloud, maar op één van uw apparaten staat, dan heeft u de cloud nodig om te kunnen synchroniseren.

Diensten zoals Dropbox zorgen ervoor dat u altijd en overal bij uw bestanden kunt. Dropbox is een opslaglocatie in de cloud. Alle apparaten waarop u Dropbox hebt geïnstalleerd, synchroniseren automatisch met die opslaglocatie. Een ander voorbeeld van een dergelijke toepassing is Google Drive, maar er zijn er nog veel meer. Bij Dropbox krijgt u gratis 2GB aan opslag, terwijl dat bij Google Drive 15GB is. Beide zijn beschikbaar voor alle gangbare besturingssystemen.

Wilt u meer informatie over tablets of hulp bij de keuze van de juiste tablet? Bekijk dan onze  Tablet  Koopgids of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Uw vakantiefoto's direct en eenvoudig opslaan

Bekijk alle tips Bekijk alle tablets