Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

Ondersteun uw gezondheid met technologie

Smart Health

Top 5 Health apps voor uw smartphone of tablet

gezondheid

Sporten kan nauwelijk meer zonder een app. Apps en activity trackers worden steeds meer gebruikt tijdens het sporten. Hardlopers en wielrenners maken veelvuldig gebruik van apps. Vooral Runkeeper is in Nederland erg populair.          

Wandelen, hardlopen en fietsen

Nederlanders doen vooral aan wandelen, zwemmen, fitnessen, hardlopen en wielrennen. Voornamelijk bij het wandelen, hardlopen en wielrennen wordt gebruikt gemaakt van apps.

Bijna de helft van alle hardlopers gebruikt een app bij het hardlopen. Tussen de leeftijd van 35 en 50 jaar is het gebruiken van een app het populairst. Een kwart van de wielrenners gebruikt apps en één op de tien wandelaars gaat erop uit met een app.

Het gebruik van een app motiveert en stimuleert sportend Nederland, geeft sporters inzicht in de prestaties en is een leidraad voor de ontwikkeling. Voor sommige sporters zijn apps zelfs onmisbaar geworden. Zo zegt één op de acht gebruikers van Runkeeper dat ze niet meer zonder de app kunnen.

Bekende apps onder sporters zijn:

  • Hardlopen met Evy: Met deze app kunt u hardlopen onder begeleiding van Evy Gruyaert. U kunt lopen op uw favoriete muziek en u persoonlijk laten begeleiden en motiveren door Evy tijdens uw trainingen. In deze app kunt u zowel terecht voor 5 km schema's als voor meer gevorderde loopschema's.
  • Runkeeper: Met deze app kunt u uw tempo bijhouden, afstanden meten, uw gewicht bijhouden, doelen stellen en meer. De app kunt u inzetten om van de bank af te komen voor een 5 km run, elke dag te fietsen of zelfs om te trainen voor een marathon. U kunt de afstanden die u aflegt met hardlopen, wandelen en fietsen eenvoudig monitoren dankzij de GPS in uw smartphone of tracker. Daarnaast zorgt de app voor motivatie en begeleiding om een race te finishen, gewicht te verliezen of in vorm te komen.
  • Runtastic: Deze running & fitness app maakt gebruik van GPS om uw sport- en fitnessactiviteiten, zoals hardlopen, joggen, fietsen, wandelen en hiken, vast te leggen. Details als duur, afstand, hoogteverschil, verbrande calorieën worden geregistreerd, om u te helpen een gezonde levensstijl te ontwikkelen of onderhouden en uw doelen te bereiken. Zoals bij vele health apps beschikt ook Runtastic over een community waar u ervaringen, tips en resultaten kunt delen.

Een groot aantal van de sportapps bieden u de mogelijkheid behaalde prestaties te delen op sociale media. Het delen van sportprestaties is populairder onder mannen dan onder vrouwen. Het delen van routekaartjes en foto's is het meest populair. Mannen delen vaker dan vrouwen de grafieken van hun activiteiten.     

Online fitnesscommunity

De bekendste sport apps worden over het algemeen ook ondersteund door de verschillende activity trackers, die momenteel op de markt te koop zijn. De activity trackers en sporthorloges hebben vaak ook een eigen (gratis) online fitnesscommunity en app. Zo heeft Garmin het platform Garmin Connect. U kunt hiermee eenvoudig uw activiteiten uploaden of een trainingsplan downloaden. Het is ook mogelijk om een trainingsgroep aan te maken en feedback en aanmoedigingen van uw vrienden te ontvangen. Withings maakt gebruik van de Health Mate. Wat uw fitness level of stijl ook is, deze activity tracker in combinatie met de app kan u helpen om actiever te zijn en uw gezondheid te verbeteren. Stappen, afstand, hoogte, calorieën, hartslag, zuurstofgehalte in uw bloed en zelfs uw slaapcyclus kan hij monitoren. Met deze app kunt u alles in de gaten houden of de competitie aangaan met vrienden.

Meer weten? Lees ook: Vijf manieren om 10.000 stappen per dag te halen

Bekijk alle tipsBekijk alle activity trackers