Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Vijf apps die uw leven een stuk aangenamer maken

tablets
smartphones

Ons dagelijkse leven is al druk en hectisch genoeg. Dan is het fijn om te weten dat er applicaties zijn die het reilen en zeilen van alledag een beetje makkelijker maken. Wij noemen er vijf in dit artikel.

1. Evernote

U loopt over straat en krijgt spontaan een ingeving voor een project bij u op kantoor, of u maakt in uw hoofd een boodschappenlijstje. Wachten totdat u thuis bent om uw ideeën uit te werken is niet verstandig, want voor u het weet bent u het weer vergeten. Met Evernote maakt u snel aantekeningen en synchroniseert u deze over al uw apparaten. Rechts onder in de hoek vindt u een knop waarmee u een nieuwe notitie aanmaakt. Hier plaatst u niet alleen uw aantekeningen, maar voegt u eveneens foto's en andere bijlagen toe. Al uw notities vindt u overzichtelijk terug in het overzicht. Te veel krabbels gemaakt? Met de ingebouwde zoekfunctie vindt u al uw aantekeningen snel een eenvoudig terug. Wilt u uw notities offline bekijken? Dan moet u een abonnement nemen op Evernote Premium of Evernote Plus.

Download Evernote voor Android
Download Evernote voor iOS

2. IFTTT

IFTTT staat voor 'If This Then That'. Met deze app maakt u zogeheten recepten aan. Geen kookrecepten voor in de keuken, maar instructies wat uw smartphone of tablet moet doen als u een bepaalde actie onderneemt. Bijvoorbeeld: ALS u een foto plaatst op Instagram, DAN moet uw apparaat deze delen op Twitter. Of: ALS u een video liked op YouTube, DAN wordt deze ook op uw blog geplaatst. Of: ALS u een Facebook update publiceert, DAN wordt deze gedeeld op Tumblr en LinkedIn. En zo zijn er nog duizenden recepten te bedenken om uw leven te automatiseren en tijd te besparen. IFTTT werkt samen met Facebook, Twitter, Tumblr, Evernote, YouTube, Google Drive, Jawbone en nog ruim 190 andere applicaties.

Download Evernote voor Android
Download Evernote voor iOS

3. Pushbullet

Uw foto's, muziek, berichten, documenten en favoriete websites staan veelal verspreid over meerdere apparaten. Pushbullet brengt al deze bestanden centraal samen, zodat u ze met al uw apparaten kunt delen. Heeft u een leuk kiekje op uw computer staan? Wilt u een nummer van uw computer op uw smartphone beluisteren? Of moet u bestanden overzetten? Informatie delen was nog nooit zo eenvoudig. Daarnaast ontvangt u notificaties op uw computerscherm als iemand u belt of een berichtje stuurt. Uiteraard kunt u ook gelijk een boodschap terugsturen.

Download Pushbullet voor Android
Download Pushbullet voor iOS

4. Office Lens

Foto's maken van aantekeningen op een whiteboard, een bonnetje van een restaurant, een visitekaartje of belangrijke documenten, kan natuurlijk al sinds jaar en dag. Microsoft is er echter in geslaagd om dit nog gebruiksvriendelijker te maken. Office Lens van Microsoft is een digitale scanner waarmee u uw foto's kunt converteren en bewerken. Wat deze app zo geweldig maakt is een techniek die Optical Character Recognition (OCR) heet. Deze software herkent geschreven tekst in afbeeldingen en stelt u in staat om deze te bewerken, kopiëren en vindbaar te maken voor de zoekmachine. Tevens kunt u met Office Lens uw foto's in het juiste formaat bijsnijden en delen met vrienden of collega's. Ten slotte converteert de app uw foto's naar PDF, Word en PowerPoint bestanden. Een onmisbare tool, zowel zakelijk als privé.

Download Office Lens voor Android
Download Office Lens voor iOS

5. Feedly

De kans is groot dat u een lijstje heeft met websites die u dagelijks bezoekt om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Het neemt echter veel tijd in beslag om al deze websites iedere dag (misschien wel meerdere malen op een dag) één voor één te bezoeken. Dat behoort tot het verleden dankzij Feedly. Feedly is een RSS reader, die automatisch berichten ophaalt van uw favoriete websites en zo een persoonlijk nieuwsoverzicht samenstelt. U hoeft alleen een categorie te creëren en daar websites aan toe te voegen. Per website krijgt u een overzicht van de laatst gepubliceerde artikelen. Deze kunt u direct lezen, bewaren voor later of delen met uw vrienden. Voor iedereen die online veel leest is Feedly een must-have.  

Download Feedly voor Android
Download Feedly voor iOS

Meer weten? Lees ook: Zeven handige features van Windows 10 voor uw tablet

Bekijk alle tips Bekijk Alle Tablets