Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Foto’s bewerken op uw tablet

tablets

Achter op uw tablet zit een camera, waarmee u foto's kunt maken. Daarnaast kunt u ook foto's importeren op uw tablet. Een tablet is een handig apparaat om foto's te bekijken, maar ook leuk om enkele eenvoudige bewerkingen mee uit te voeren. Wilt u meer? Dan kunt u kiezen uit allerlei fotobewerking apps. 

Foto's bewerken op een Android tablet

Met de standaard app van Android om foto's te bekijken kunt u foto's bekijken en tegenwoordig ook via de Studio bewerken. Er zijn echter ook veel gratis apps om foto's op een Android tablet te bewerken. We geven twee voorbeelden. Met PicsArt kunt u cartoonachtige elementen aan foto's toevoegen en filters over foto's heen plaatsen. Met Snapseed heeft u een grotere verscheidenheid aan filters, welke u ook naar wens kunt instellen.

PicsArt

PicsArt is een gebruiksvriendelijke app om effecten aan foto's toe te voegen. Zo kunt u met PicsArt onder andere lijsten, figuren, tekstballonnen en tekst toevoegen. Ook kunt u met PicsArt filters over uw foto's leggen, die we ook kennen van Instagram. PicsArt is simpel te gebruiken, maar is wel bedoeld voor relatief simpele toevoegingen aan foto's.

Snapseed

Een andere gratis Android app om foto's te bewerken is Snapseed. Snapseed is helemaal op filters gericht, waarmee u uw foto's een andere feel kunt geven. Dit kunt u vergelijken met Instagram filters, alleen heeft u met Snapseed veel meer mogelijkheden om uw foto's te filteren. Zo kunt u aangeven wat voor filter u over uw foto wilt. U kunt onder andere kiezen uit een Black & White, Vintage Films en Drama filter. Iedere keer als u een nieuwe filter gebruikt, verschijnt er een handige uitleg in beeld hoe u de filter kunt toepassen en aanpassen naar wens. Naast de filters kunt u ook foto's bijsnijden, frames maken en kleuren aanpassen. Op een eenvoudige manier is het mogelijk leuke en mooie effecten te creëren en omdat deze naar wens in te stellen zijn, blijft u er mee spelen.

Foto's bewerken op een iPad

Allereerst kunt u net als op een Android tablet enkele basisbewerkingen uitvoeren op foto's met uw iPad. Ga hiervoor naar uw fotobibliotheek, door in de onderste rij van het startscherm op 'Foto's' te drukken. Kies vervolgens een foto die u wilt bewerken. Bovenaan het scherm ziet u een knop 'Wijzig'. Als deze knop na een tijdje verdwijnt, dan kun u die terughalen door één keer op de foto te drukken. Als u een foto wilt bewerken drukt u op 'Wijzig'. U ziet vervolgens vier bewerkopties onder aan het scherm: 'Roteer', 'Verbeter', 'Rode ogen', en 'Snij bij'. Met deze opties kunt u een iPad foto bewerken. Door op roteren te drukken draait u een foto 90 graden tegen de richting van de klok in. Als u vier keer roteert dan is de foto terug naar de oorspronkelijke stand. Met de knop 'Verbeter' kunt u verbetersoftware aanzetten. Dit is automatische software van Apple die aanpassingen doet, bijvoorbeeld kleuraanpassingen, om de foto er beter uit te laten zien. Vindt u dit geen verbetering, dan drukt u nogmaals op 'Verbeter' en u zet deze optie weer uit. Met de optie 'Rode ogen' kunt u foto's verbeteren door rode ogen op foto's minder rood te maken. Tenslotte kunt u de foto bijsnijden via de gelijknamige optie en zo delen van de foto die u wilt verwijderen van de foto afsnijden. Heeft u de foto bewerkt en bent u tevreden? Druk dan rechtsboven op 'Bewaar'. Bent u niet tevreden en wilt u opnieuw beginnen, druk dan linksboven op 'Annuleer' en alle veranderingen worden ongedaan gemaakt. U kunt ook kiezen voor een fotobewerking app.

Adobe Photoshop Touch voor iPad

Apple's eigen software biedt de mogelijkheid om foto's op een eenvoudige manier te bewerken. Wilt u wat meer opties om uw iPad foto's te bewerken, dan moet u daarvoor speciale apps installeren. Eén van deze apps is Adobe Photoshop Touch. Adobe Photoshop is al jarenlang het toonaangevende fotobewerking programma voor de computer en de iPad versie brengt functies van Photoshop in combinatie met de touch aansturing van de iPad.

Met Photoshop Touch kunt u onder andere tekst toevoegen, kleuren aanpassen, diverse effecten toevoegen, delen van een foto verwijderen en op natuurlijke wijze laten opvullen, delen van één foto toevoegen aan een andere foto en ga zo maar door. Photoshop werkt met een zogenaamd 'layer' (lagen) systeem, waarbij een foto is opgebouwd uit verschillende lagen die op elkaar liggen. Via de touch interface kunt u eenvoudig lagen naar voren halen of naar achteren plaatsen. Adobe Photoshop Touch geeft u ook de mogelijkheid om foto's te delen met vrienden en bekenden, onder andere via Adobe's eigen Creative Cloud, maar ook via bijvoorbeeld Facebook. Adobe Photoshop Touch is de meest uitgebreide app om foto's te bewerken voor de iPad. Deze app vergt enige oefening, maar hierna heeft u een groot scala aan bewerkopties tot uw beschikking.

Mede mogelijk gemaakt door TabletGuide.nl, dé bron voor het laatste nieuws over tablets en apps.

Meer weten? Lees ook: Hoe maak ik de mooiste foto’s met mijn tablet?

Bekijk alle tips Bekijk Alle Tablets