Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Een backup maken van uw tablet

tablets

Als u al een tijdje een tablet heeft, dan heeft u waarschijnlijk al diverse apps geïnstalleerd en uw tablet instellingen aangepast aan uw persoonlijke voorkeuren. Als u uw tablet per ongeluk laat vallen of deze gestolen wordt, dan is het fijn als u een back-up gemaakt heeft, zodat u, op uw (andere) tablet, meteen over u apps en persoonlijke voorkeuren kunt beschikken.

Back-up van uw Android tablet

Gelukkig maakt Android vaak automatisch een back-up voor u, die gelinkt is aan uw Google account (Gmail adres). Als u via uw account inlogt op een andere tablet, bijvoorbeeld een vervangende tablet voor uw kapotte tablet, dan zal Android uw apps installeren op deze tablet en uw persoonlijke voorkeuren toepassen.

Controleren of Google automatisch een back-up maakt

U kunt checken of Google automatisch een back-up maakt van uw Android tablet en eventueel deze automatische back-up aan- of uitzetten.  

Bij Android versies 4.x gaat u naar 'Instellingen'. Kies vervolgens 'Back-up maken en opnieuw instellen'. Waarschijnlijk staat bij 'Back-up maken van mijn gegevens' het hokje aangevinkt. Zo niet, vink dan dit hokje aan om Google automatisch back-ups te laten maken of juist uit als u dit niet wilt. Heeft u uw Android tablet in het Engels ingesteld, dan moet u de volgende stappen ondernemen: ga naar 'Settings'. Kies vervolgens 'Backup & reset'. En vink, indien nodig, het hokje 'Back up my data' aan.

Het handige van dit systeem is dat u op elke Android tablet over uw apps en persoonlijke voorkeuren kunt beschikken. Aan de andere kant is het gevaar dat andere mensen dit ook kunnen, als ze uw inloggegevens hebben. Wees dus voorzichtig met uw wachtwoord!      

Back-up van uw iPad

Via de online opslagservice van Apple, iCloud, kunt u een reservekopie van uw iPad gegevens laten maken. Deze reservekopie kunt u gebruiken om uw gegevens terug te halen als uw beschadigde iPad gerepareerd is, maar ook op een andere iPad dan die van uzelf. Als uw iPad bijvoorbeeld gestolen is en u een vervangende iPad heeft gekregen, dan kunt u op deze iPad uw reservekopie zetten.

Een officiële iPad back-up maken via iCloud

U gaat naar 'Instellingen'. Kies vervolgens 'iCloud'. Kies hierna 'Opslag en reservekopie'. Hier ziet u een 'iCloud-reservekopie' staan. Standaard staat deze optie aan en wordt er automatisch een reservekopie gemaakt van uw iPad. U kunt er voor kiezen deze optie uit te zetten en handmatig een kopie te maken. Door vervolgens met uw Apple account in te loggen op een iPad, wordt uw reservekopie op deze iPad gezet. U heeft dan de beschikking over uw muziek, foto's, films en apps. Onder het menu iCloud kunt u kiezen van welke gegevens u een reservekopie maakt.

Meer online opslagruimte nodig voor uw iPad?

Standaard geeft Apple 5GB opslagruimte aan elke gebruiker. Is 5GB niet genoeg voor u, dan kunt u kiezen om uw opslagruimte te vergroten. In het menu 'Opslag en reservekopie' ziet u de optie 'Wijzig opslagabonnement'. Hier kunt u tegen betaling tot 50GB iCloud opslagruimte bestellen.

Wilt u meer informatie over tablets of hulp bij de keuze van de juiste tablet?  Bekijk dan onze Tablet Koopgids of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Hoe bescherm ik mijn tablet?

Bekijk alle tips Bekijk alle tablets