Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Contactpersonen beheren met uw tablet

tablets

Altijd al afgevraagd hoe u zonder al te veel gedoe uw contacten kunt beheren met uw tablet? In dit artikel leggen wij uit hoe dit in zijn werk gaat met een Android tablet, iPad en Windows tablet.   

Contactpersonen beheren met een Android tablet

Android tablets hebben hun eigen applicatie om contactpersonen te beheren: Contacts. Deze vindt u in het overzicht van alle geïnstalleerde apps. De contacten, die u in dit overzicht vindt, zijn gesynchroniseerd met uw Google account en/of diverse andere accounts, zoals Skype en LinkedIn. Door op één van de tabbladen te drukken schakelt u tussen al uw contacten en uw favorieten. Via het menu rechtsboven in de hoek (drie verticale puntjes) kunt u kiezen van welke dienst de contacten op uw scherm worden getoond (Google, Skype).

Rechtsonder in het scherm ziet u een blauw icoontje met daarin een tekening van een persoon en een plusje. Als u daar op drukt voegt u een nieuwe contactpersoon toe aan uw lijst. Om iemand uit uw lijst te verwijderen drukt u achtereenvolgens op zijn of haar naam, het menu (enigszins links van het midden bovenin) en Verwijder.

Om contactpersonen van een iPad of Windows tablet te importeren naar een Android tablet, moet u via uw computer eerst uw contacten exporteren. Vervolgens opent u Google Contacts en klikt u op Meer, Importeren en selecteert u een CSV of vCard bestand om te uploaden. Als u zich met dit account aanmeldt op uw Android tablet worden alle contactpersonen geïmporteerd.

Contactpersonen beheren met een iPad

Wie thuis een iPad heeft liggen beschikt over een Apple ID en iCloud account. Als u de iPad voor de eerste keer opstart moet u deze accounts aanmaken of hier inloggen. Gegevens van uw iPad, iPhone of iPod Touch, zoals Contacten, Mail en Agenda's worden gesynchroniseerd met uw iCloud account, als u hiermee inlogt op uw mobiele apparaat. Deze data worden namelijk automatisch geüpload en bewaard in uw iCloud. Om de gegevens van uw contactpersonen op uw iPad te zetten hoeft u dus alleen maar in te loggen op uw iCloud account.

Gebruikte u voorheen Android of Windows? Ook dan synchroniseert u snel en eenvoudig uw contacten. Open Instellingen, ga naar 'E-mail, contacten en agenda's' en druk op 'Nieuw account'. Selecteer van welke account u uw contactpersonen wilt importeren. Voer uw inloggegevens in en geeft uw account een naam. Druk op Volgende, zorg dat in ieder geval Contacten is aangevinkt en tik op Voltooien.

Nieuwe contactpersonen toevoegen op een iPad is heel eenvoudig. U opent de applicatie Contacten en een beetje links boven in het scherm staat een plusje getekend. Als u daar op drukt kunt u een nieuwe naam of groep toevoegen. Om een individuele contactpersoon te verwijderen, selecteert u de naam van deze persoon, drukt rechtsboven in het scherm op 'Wijzig', scrolt helemaal naar beneden en drukt op 'Verwijder contact'. Deze informatie wordt automatisch geüpload naar uw iCloud.

Contactpersonen beheren met een Windows tablet

Om een Windows tablet te gebruiken, moet u een Microsoft Account aanmaken. Werkt u thuis met Windows 8, 8.1 of 10, dan heeft u deze al. Vervolgens is het een kwestie van verbinding maken met de juiste account. Als u Outlook gebruikt, dan hoeft u zich alleen maar aan te melden en uw contacten belanden automatisch op uw Windows tablet. Contactpersonen importeren van een andere e-maildienst doet u via uw computer: open Outlook, klik links van het logo op het vierkantje en selecteer Personen, druk op 'Importeren starten' en volg de instructies. Met de standaard Mail applicatie van Microsoft is het mogelijk om u aan te melden met een Google account.

Naast de Mail applicatie kennen Windows tablets ook een Personen tegel. Hier voegt u de contacten van uw sociale netwerken en e-maildiensten samen. Rechtsonder in het scherm ziet u met welke diensten u verbonden bent. Als u daar op klikt kunt u meerdere accounts toevoegen aan uw overzicht, zoals Facebook, Twitter, Google, Outlook, Yahoo en Exchange. Als u via één van deze diensten contactpersonen toevoegt, dan worden deze automatisch gesynchroniseerd met uw Windows tablet. Nieuwe personen toevoegen of bestaande contacten verwijderen gaat niet met de applicatie Personen.

Meer weten? Lees ook: De voor- en nadelen van phablets

Bekijk alle tips Bekijk Alle Tablets