Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Handig voor onderweg: Office en Outlook op uw tablet en smartphone

software

Onderweg snel en eenvoudig uw documenten bekijken en uw e-mail raadplegen of beheren? Dat kan tegenwoordig met de nieuwe functionaliteit van Microsoft Office. Word, Excel, PowerPoint en Outlook staan nu ook onderweg tot uw beschikking.

Microsoft Office maar dan anders

Wanneer u even geen beschikking heeft over uw laptop of pc, dan is het vanaf nu ook mogelijk om via uw tablet of smartphone gebruik te maken van Office. Via de Google Play Store of de App Store van Apple kunt u de welbekende onderdelen Word, Excel en PowerPoint van Microsoft Office downloaden. Hierdoor kunt u handig en snel uw tablet of smartphone gebruiken, om ook onderweg uw bestanden te bekijken en zelfs gedeeltelijk te bewerken. Heeft u beperkte opslagruimte op uw tablet of smartphone? Maak dan handig gebruik van de OneDrive opslagmogelijkheden, die ook voor de mobiele versie van Office te gebruiken is.

Alle drie de programma's zijn gratis en kunt u ook apart van elkaar downloaden.

Wat kan ik er precies mee?

Een tablet of smartphone is uiteraard niet optimaal om bewerkingen op uit te voeren. U gebruikt het met name om documenten te raadplegen en kleine aanpassingen door te voeren. Bent u onderweg naar een presentatie, maar is deze nog niet helemaal optimaal? Dan is het natuurlijk handig om hier en daar de puntjes op de "i"  te kunnen zetten.

Office 365 gebruikers kunnen zelfs nog meer uit deze Office voor Android halen. Door in te loggen op uw Microsoft account kunt u vervolgens uw documenten aanpassen. Geen toegang tot uw account? Dan kunt u wel uw document bekijken, maar geen aanpassingen maken. Let wel op dat u hier  een Android tablet voor nodig  heeft met een minimale schermgrootte van 7" of meer. Verder dient u ook minstens te beschikken over Android versie 4.4.X (KitKat).

Hoe zit het met Outlook?

Outlook Mobile is er zowel voor Android tablets en smartphones als voor iOS, dus te gebruiken op uw iPad en iPhone. Het mooie aan deze app is,  dat u niet alleen uw Outlook.com, Exchange en Hotmail kunt bekijken en beheren, maar ook andere e-mailservices zoals bijvoorbeeld Yahoo en Gmail. Al uw e-mails ondergebracht in één vertrouwde app. Deze app is nu al te vinden in de Marketplace en Play Store, want Microsoft heeft deze al vanaf 29 januari 2015 beschikbaar gesteld.

Ook voor zakelijk gebruik is deze app aan te raden. Microsoft is namelijk op dit moment druk bezig om een uitbreiding te realiseren, die de app voorziet van extra zakelijke functionaliteiten.

Wilt  u meer informatie over Office of hulp bij de keuze van de juiste software?  Bekijk dan onze tips of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Een duurzaam gebruik van uw tabletaccu

Bekijk alle tips Bekijk alle Office-pakketten