Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Uw Microsoft account instellen

programma's

Om volledig gebruik te kunnen maken van Windows 8 heef u een Microsoft account  nodig. Dit bestaat uit een e-mailadres en wachtwoord dat u gebruikt om zich aan  te melden bij Windows. U kunt dit account gratis aanmaken op basis van een  bestaand of nieuw e-mailadres. We leggen aan u uit hoe u uw Microsoft account kunt  instellen. Het is belangrijk dat u hiervoor beschikt over een werkende  internetverbinding.

Microsoft account aanmaken

Wanneer  uw computer is opgestart, gaat u met de muis naar de rechterbovenhoek van het scherm. Klik in het menu dat verschijnt op 'Instellingen'.  Klik vervolgens op 'PC instellingen wijzigen'. In het scherm dat verschijnt klikt u links op het tabblad 'Gebruikers'. Hierna klikt u rechts op 'Overschakelen naar een Microsoft-account'.  Vul in het volgende scherm uw e-mailadres in waarmee u zich voortaan wilt  aanmelden op uw nieuwe computer. Dit kan een willekeurig e-mailadres zijn dat u  gebruikt. Klik hierna op 'Volgende'.

Wanneer  uw e-mailadres (nog) niet bekend is bij Microsoft, dient u vervolgens de  benodigde beveiligingsinformatie in te vullen. Klik wederom op 'Volgende'. In dit laatste scherm vult u  uw communicatievoorkeuren in en klikt u vervolgens weer op 'Volgende'.

Klik  tot slot op 'Voltooien'.

Microsoft account verifiëren

Herhaal  de voorgaande handelingen genoemd onder Microsoft  account aanmaken. Er verschijnt nu een melding in het rood. Klik op 'Deze pc vertrouwen'. In de stappen hierna  moet u uw pc verifiëren. Wanneer u een nieuw Microsoft account heeft  aangemaakt, kan dit door middel van de verificatiemail, die u van Microsoft  heeft ontvangen. Wanneer u een bestaand Microsoft account gebruikt en een  mobiel telefoonnummer heeft ingevoerd, kan dit door middel van een SMS code die  u van Microsoft op uw mobiele telefoon ontvangt.

Volg de stappen tot u 'Bedankt voor het  bevestigen van je identiteit' ziet. Dit scherm kan ook 'Gereed voor gebruik' heten. Wanneer u uw computer hierna opnieuw  opstart moet u vanaf nu inloggen met uw zojuist ingestelde Microsoft account en  bijbehorend wachtwoord.

Wilt  u meer informatie over Windows 8 of hulp bij de keuze van de juiste software?  Bekijk dan onze tips of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Zo maakt u uw laptop klaar voor gebruik

Bekijk alle tips