Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Accessoires voor uw tablet

tablets

Vandaag de dag zijn er voor tablets uiteenlopende accessoires te koop. Afhankelijk van uw doel kunt u toebehoren kopen voor onder meer bescherming, om sneller te typen, (aan)tekeningen te maken, extra energie en aansluitopties.

Bescherming voor uw tablet

Het is belangrijk om uw tablet goed te beschermen tegen krassen en stoten. Als u (of een ander) even niet oplet of de tablet niet goed vasthoudt, kan dat al flinke schade toebrengen aan uw apparaat. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Fabrikanten spelen handig in op deze behoefte en bieden uiteenlopende beschermhoezen aan.

Ieder merk heeft veelal zijn eigen hoezen, die bij een bepaald type product horen. Denk bijvoorbeeld aan de Smartcase en Smartcover van Apple voor de iPad Air 2, of de Book Cover van Samsung voor de Samsung Galaxy Tab S. Tegenwoordig lanceren ook allerlei kleinere partijen beschermhoezen. Deze accessoires zijn net als bij grote tabletproducenten enkel geschikt voor een bepaald merk en type tablet. Waarin schuilt het verschil? In zaken zoals de materiaalkeuze, duurzaamheid en prijs.

Vanwege het grote aanbod is het niet eenvoudig om de juiste beschermhoes voor uw tablet te vinden. Zo zijn er cases die alleen de voor- of achterkant beschermen, maar ook die bescherming bieden aan beide zijden. Sommige hoezen beschikken over een ingebouwde standaard, anderen weer niet. Tevens hebben beschermhoezen soms een sleep/wake functie. Hiermee schakelt uw tablet automatisch op stand-by, zodra u het scherm afdekt met de hoes en springt hij weer aan zodra u deze optilt.

Let bij het kiezen van een beschermhoes goed op het formaat, de materialen die de fabrikant in de hoes heeft verwerkt, of de inkepingen op de juiste plek zitten, de hoes al dan niet over een ingebouwde standaard beschikt, hij aan de voor- en/of achterkant beschermt, en natuurlijk het gebruiksgemak. De meeste cases kosten enkele tientjes, maar laat u zich daardoor niet afschrikken. Zie een beschermhoes als een investering: reparatie of een nieuwe tablet kopen is een stuk duurder.

TIP | Naast de behuizing is het ook verstandig om het display tegen krassen te beschermen. Een screenprotector biedt hiervoor uitkomst.

Toetsenbord voor uw tablet


Als u veel typt op uw tablet, is een toetsenbord geen overbodige luxe. Typen met een keyboard gaat vele malen sneller dan op een virtueel toetsenbord, waardoor u tijd overhoudt voor andere zaken. U hoeft niet moeilijk te doen met draden: via Bluetooth verbindt u uw tablet draadloos met het keyboard.

De zogenaamde 2 in 1 apparaten hebben zowel een tablet als een toetsenbord. Met een eenvoudig mechanisme is de tablet van het keyboard los te koppelen (detachable), of om te klappen tot een standaard (convertible). Voorbeelden van dit soort apparaten zijn de Acer Aspire Switch 10, ASUS Transformer Book en de Microsoft Surface Pro 3.

Er zijn genoeg producten op de markt waarbij het toetsenbord gecombineerd wordt met een beschermhoes, zoals de Rapoo TK810 voor de iPad Air en iPad Air 2 of de Rapoo TK310 voor diverse tablets van Samsung.

TIP | Zoekt u een toetsenbord die compatibel is met Android, iOS of Windows en waarop u meerdere apparaten tegelijkertijd kunt aansluiten? Dan is de Logitech Bluetooth Multidevice K480 een aanrader.

Stylus

 

Een stylus is een digitale pen voor uw tablet. In plaats van uw vinger gebruikt u een pennetje om met de tablet te werken. Handig om het scherm schoon te houden, maar ook om te tekenen en aantekeningen te maken.

Een stylus wordt soms ook wel een actieve digitizer genoemd. Dit type pen is drukgevoelig. Dat houdt in dat u dunne lijnen tekent als u zachtjes op het scherm drukt en dikkere lijnen naarmate u harder drukt. Een must have voor tekenaars, die met een tekenprogramma op hun tablet werken. Daarnaast verschijnt er bij actieve digitizers een cursor in beeld, zodra u de stylus vlak boven het scherm houdt. Daarmee ziet u precies op welke knop u drukt.

Ook als u snel aantekeningen wilt maken kan een stylus erg handig zijn. Samsung speelt hier op in door sommige van zijn tablets uit te rusten met S-Pen en bijbehorende applicaties als S-Note. Microsoft verkoopt de Surface Pen als accessoire voor zijn Surface tablets. Met één druk op de knop opent u OneNote om uw krabbels 'op papier' vast te leggen. Apple heeft tot op heden geen stylus opgenomen in zijn assortiment. Wilt u toch een stylus gebruiken voor uw iPad? Dan is de Muvit MUSTY0018 de beste keuze.

Docking station

Met een docking station geeft u uw tablet extra energie en aansluitmogelijkheden. Zo heeft de docking station voor de Surface Pro 3 bijvoorbeeld 5 USB poorten (3x USB 3.0 en 2x USB 2.0), een miniDisplayPort voor een tweede scherm, een ethernetaansluiting, ingangen voor audioapparatuur en laadt hij de batterij van uw tablet op terwijl u rustig doorwerkt.

Docking stations zijn helaas nog maar mondjesmaat beschikbaar, laat staan zo geavanceerd als die van Microsoft. Vrijwel alle modellen op de markt zijn enkel als lader extra te gebruiken.

Meer weten? Lees ook: Tips om uw tablet te beveiligen

Bekijk alle tips Bekijk Alle Tablethoezen