Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Voor- en nadelen van stylus pennen

tablets
smartphones

Een stylus pen, vaak ook wel simpelweg stylus genoemd, is een penvormig hulpstuk, waarmee u een tablet kunt bedienen. Steve Jobs zou ooit gezegd hebben "We maken geen stylus voor de iPad, omdat de mens beschikt over 10 stylussen!", waarmee hij vingers bedoelde. Veel mensen vinden een stylus echter wel handig en daarom vinden stylussen ook gretig aftrek. In dit artikel leggen we de voor- en nadelen uit van een stylus pen.     

Voordelen Stylus Pen

Het voordeel van een stylus is dat deze preciezer is dan uw vinger(s). Daardoor zal u dus minder vaak op een verkeerde link klikken. Dit is vaak één van de grootste irritaties bij het gebruik van de tablet. Zoomt u ook altijd eerst in voordat u op een link klikt? Met een stylus is dat dus niet nodig. Een stylus is ook handiger bij het scrollen en slepen op een tablet. Vooral bij apps waarbij er getekend moet worden, zoals Paper of Draw Something, werkt een stylus pen fijner dan uw vinger(s). Een ander voordeel van een stylus pen is dat u geen (vette) vingerafdrukken op uw tablet krijgt. Als u zich hier aan ergert, dan is een stylus zeker een uitkomst.

Nadelen Stylus Pen

Een nadeel van een stylus pen, is dat het een extra investering vergt. Stylus pennen kunnen vrij prijzig zijn en dit moet u er wel voor over hebben natuurlijk. Een tweede nadeel is dat een stylus makkelijk kwijt te raken is. U kunt een stylus niet makkelijk aan uw tablet vastmaken, tenzij deze bijgeleverd wordt, en het is een voorwerp dat makkelijk verdwijnt in bankspleten of tussen papieren. Het is dan ook aan te raden om ook een case te kopen waarin u een stylus kwijt kunt.

Actief of reactief

Sommige tablets hebben een actieve digitizer op het beeldscherm, waarmee interactie met de stylus mogelijk is. Dit zijn vaak duurdere pennen maar deze pennen zijn wel drukgevoelig. Je kunt bijvoorbeeld dunne en dikke lijnen trekken en de pen wordt al herkent als deze 1 millimeter boven het scherm zweeft. De goedkopere styli zijn reactief en werken niet samen met het beeldscherm van de tablet. Dit zijn goedkopere tabletpennen waarbij de rubberen punt een vinger nabootst.

Mede mogelijk gemaakt door TabletGuide.nl, dé bron voor het laatste nieuws over tablets en apps.

Meer weten? Lees ook: Hoe bescherm ik mijn tablet?

Bekijk alle tips Bekijk Alle Stylus pennen