Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Vijf tips om meer uit de batterij van uw tablet te halen

tablets

Raakt uw tablet ook zo snel leeg? Altijd op het verkeerde moment, wanneer u even snel iets wilt opzoeken. Er zijn verschillende maatregelen die u kunt treffen, om ervoor te zorgen dat de accu van uw tablet langer meegaat. Wij geven hier vijf tips.

1. Helderheid  bijstellen

Bij uitstek de beste manier om het optimale rendement uit de accu van uw tablet te halen is de helderheid van het scherm aan te passen. Vaak wordt een scherm onnodig op de hoogste helderheid gezet. De maximale helderheid heeft u eigenlijk alleen nodig, wanneer u uw tablet buiten gebruikt op een zonnige dag. De zon kan dan namelijk voor tegenlicht zorgen. Binnen kunt u vaak prima volstaan met een lagere instelling en in het donker kunt u hem vrijwel helemaal naar links schuiven. De helderheid kunt u aanpassen door in de instellingen naar 'Achtergrond en helderheid' te gaan.

2. Vliegtuigmodus inschakelen

Uw tablet heeft, afhankelijk van het model, meerdere mogelijkheden om een internetverbinding op te zetten. Wanneer er geen verbinding gelegd kan worden, verbruiken WiFi en de mobiele dataverbinding (3G/4G) meer, dan wanneer er wel een verbinding is. Dat heeft ermee te maken dat ze dan continu aan het zoeken zijn. Zeker als u op een plek bent waar u geen verbinding heeft, kunt u uw tablet dan dus het beste in de vliegtuigmodus zetten. Deze staat meestal bovenaan in het instellingenmenu en schakelt alle draadloze verbindingsmogelijkheden uit.

3. Achtergrond  aanpassen

Een achtergrond kan statisch of dynamisch zijn. Een dynamische achtergrond op  uw startscherm mag er dan weliswaar fraai en flitsend uitzien, het verbruikt  wel beduidend meer stroom. Kies daarom voor een statische achtergrond om stroom  te besparen. De standaard achtergrond van het startscherm van uw tablet kunt u  ook energiezuiniger maken. Deze beschikt namelijk normaal gesproken over iets  wat het parallax effect genoemd wordt. Dat houdt in dat de voorgrond en de  achtergrond afzonderlijk van elkaar lijken te bewegen. Daar is rekenkracht voor  nodig en dat kost dus ook stroom. Bij een iPad kunt u dit in het  instellingenmenu uitzetten. Ga hiervoor naar 'Algemeen' en vervolgens naar  'Toegankelijkheid' en 'Verminder beweging'.

4. Haal uw e-mail  en notificaties zelf op

U kunt uw e-mail automatisch op uw tablet ontvangen. Ook notificaties van  allerlei apps die u gebruikt, kunnen automatisch ingeregeld worden. Dit wordt  over het algemeen aangeduid met de term 'push'. Wanneer u de accuduur van uw tablet  wilt maximaliseren, dan kunt u in de instellingen aangeven dat u de 'push' functionaliteit  uit wilt schakelen. U kunt er dan voor kiezen om in plaats van 'push' voor  'fetch' te gaan, wat inhoudt dat uw tablet op vaste momenten uw nieuwe e-mail of  andere informatie op gaat halen, of dat u het helemaal handmatig doet.

5. Sluit af wat  u niet gebruikt

Een algemene regel is om alles wat u niet gebruikt, ook echt af te sluiten.  Zo blijft een app niet op de achtergrond openstaan. Bepaalde apps worden namelijk  niet helemaal afgesloten wanneer u terugkeert naar de standby stand. Ze blijven  op de achtergrond draaien, tenzij u ze afsluit in de lijst met actieve apps. Bij  een iPad kunt u apps afsluiten door tweemaal op de home button te drukken. Alle  apps verschijnen dan onder in het scherm op een rijtje. Wanneer u gebruikmaakt  van iOS 7 of hoger kunt u de apps, die u wilt sluiten, met uw vinger naar boven  vegen. Maakt u gebruik van iOS 6 of lager, dan houdt u de apps, die u wilt  sluiten, lang ingedrukt tot er een kruisje verschijnt. Tik vervolgens het  kruisje aan om de app te sluiten. Bij Android kunt u gebruikmaken van taakbeheer,  waarin u kunt zien welke applicaties actief zijn en u kunt deze dan ook direct  afsluiten.

Wilt u  meer informatie over tablets of hulp bij de keuze van de juiste tablet?  Bekijk dan onze  Tablet Koopgids of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Voorkom RSI bij het gebruik van uw tablet

Bekijk alle tips Bekijk alle tablets