Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Tekstverwerkers voor de iPad

tablets

Steeds meer iPad bezitters gebruiken hun apparaat om op te werken. Ook zien we steeds meer mensen werken op een iPad met een case inclusief toetsenbord. Belangrijk is dan natuurlijk wel dat u een goede tekstverwerker app op uw iPad heeft. Standaard is deze niet geïnstalleerd. Daarom zullen we hier enkele apps en mogelijkheden bespreken om tekst te bewerken op een iPad.     

Tekstverwerker van Apple: Pages

Apple heeft zelf een app om tekst te verwerken op de iPad, iPhone, iPod en Mac: Pages. Met Pages kunt u tekstdocumenten openen en bewerken. Naast 'normale' tekstdocumenten kunt u met Pages ook onder andere posters en kaarten ontwerpen. Met Pages kunt u bestanden opslaan in iCloud en zo bestanden vanaf verschillende Apple apparaten openen. U kunt tevens Microsoft Word documenten openen en bewerken met Pages. Als u over een Mac beschikt dan is Pages waarschijnlijk de beste optie voor u. Nadeel is wel dat Pages op de iPad over iets minder functionaliteiten beschikt dan Pages voor de Mac. Pages is te downloaden via de App Store.

iPad tekstverwerkers voor Microsoft Office bestanden

Als u veel met Microsoft Office bestanden werkt, dan zal u een tekstverwerker willen die gemaakt is om Office bestanden te bewerken. De twee populairste iPad Office apps zijn DocsToGo en QuickOffice. Met deze apps kunt u naast Microsoft Word ook andere Office bestanden bewerken, zoals Excel and Powerpoint documenten. Overigens kunt u met Microsoft Office bestanden wel openen via iOS. U kunt deze dan alleen bekijken, niet bewerken.

Gratis tekstverwerken op de iPad: GoogleDrive

Een gratis optie om tekstbestanden aan te maken en te bewerken is Google Drive installeren. Met de app Google Doc kunt u bestanden openen, aanmaken en bewerken. Documenten worden opgeslagen in de cloud opslag van Google en op deze manier kunt u documenten via diverse apparaten, zoals via een computer, bewerken.

We hebben hier slechts enkele van de vele mogelijkheden besproken om tekstbestanden op uw iPad te openen en te bewerken. Hiermee kunt u echter wel vooruit om van uw iPad een nog productiever apparaat te maken.

Mede mogelijk gemaakt door TabletGuide.nl, dé bron voor het laatste nieuws over tablets en apps.

Meer weten? Lees ook: Handig voor onderweg: Office en Outlook op uw tablet en smartphone

Bekijk alle tips