Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

Ondersteun uw gezondheid met technologie

Smart Health

Smart weegschalen: alles over uw gezondheid

gezondheid

 De oude vertrouwde weegschaal kunt u nog steeds goed gebruiken om uw gewicht mee te meten. Maar wist u dat een moderne smart scale of smart weegschaal u nog veel meer over uw gezondheid kan vertellen?

 Fitbit, Withings, Beurer, Medisana en iHealth zijn merken die zo'n slimme weegschaal in hun assortiment hebben zitten. Naast, vanzelfsprekend, uw gewicht, tonen deze weegschalen u bijvoorbeeld uw BMI en vetpercentage. BMI staat voor Body Mass Index, een index voor het gewicht in verhouding tot uw lichaamslengte. Het vetpercentage is de verhouding tussen uw totale gewicht (inclusief botten, organen, bloed, spieren en alle andere onderdelen die u in leven houden) en de hoeveelheid lichaamsvet in uw lijf. Het los kunnen meten van uw vetpercentage is met name praktisch om iets te kunnen zeggen over fit- en gezondheid. Als u flink aan het trainen bent is het mogelijk dat uw gewicht hetzelfde blijft (of u zelfs iets aankomt), omdat u meer spieren hebt opgebouwd en vet heeft verbrand. Spiermassa is namelijk zwaarder dan vet.

Meten is weten   

Voor wie de samenstelling van zijn of haar lichaam heel nauwkeurig wil meten, is bijvoorbeeld de iHealth Wireless Body Analysis Scale een goede optie. Dankzij de vier metalen sensoren in de weegschaal vertelt deze smart scale u uw percentage lichaamsvet, vocht, bot- en spiermassa. 

De Smart Body Analyzer van Withings meet ook uw rusthartslag. Volgens deskundigen is uw rusthartslag een goede indicatie van uw gezondheid. Hoe lager uw rusthartslag, hoe fitter u bent. Dankzij de app van Withings kunt u uw gemeten hartslag eenvoudig bijhouden en zo uw vorderingen gedurende de tijd monitoren. 

De Beurer BF800 is een smart weegschaal, die ook uw AMR en BMR aangeeft. BMR (Basic Metabolic Rate) geeft het minimale aantal calorieën aan wat het lichaam iedere dag nodig heeft voor de stofwisseling om goed te functioneren in rust. De AMR (Active Metabolic Rate) is uw BMR plus het aantal calorieën dat iedere dag nodig is voor basisbeweging en andere activiteiten. Omdat de AMR afhangt van uw dagelijkse activiteit, zal deze hoger zijn wanneer u meer beweegt.

Luchtkwaliteit van de ruimte

Hoofdpijn,  een zere keel, last van uw ogen of ademhalingsproblemen: het kunnen allemaal  indicaties zijn van een slechte luchtkwaliteit in de ruimte waar u slaapt of leeft. Het is niet  altijd even eenvoudig om dit probleem te achterhalen, simpelweg omdat u niet  altijd kunt zien dat er iets mis is met de lucht in uw huis. De smart  weegschaal van Withings kan u hierbij helpen door een luchtkwaliteitsmeting uit  te voeren. Bij deze metingen wordt onder andere de temperatuur, het zuurstofniveau  en de hoeveelheid koolstofdioxide gemeten. In de bijbehorende app kunt u vervolgens  aflezen hoe de luchtkwaliteit in uw huis is (slecht, redelijk, gemiddeld,  acceptabel, goed, perfect) en eventuele maatregels treffen.

Mede mogelijk gemaakt door SmartHealth, de Nederlandse trendwatcher op het gebied van digitale gezondheidszorg.

Meer weten? Lees ook: Weight Watchers app werkt met Fitbit en Jawbone

Bekijk alle tipsBekijk alle Smart weegschalen