Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

Ondersteun uw gezondheid met technologie

Smart Health

Beter slapen met de Withings Aura

gezondheid

Withings, bekend van activity tracker Withings Pulse en de Withings Body Analyzer, heeft haar assortiment uitgebreid met de Withings Aura. Een systeem om uw slaap te monitoren én te verbeteren. Het slimme systeem bestaat uit drie producten: een sensor voor in het bed, een ontvanger voor op het nachtkastje en een app.

Geavanceerde slaapmonitoring 

De sensor is een soort matje dat u onder uw matras legt.  De sensor is zeer gevoelig en meet uw slaapcyclus door het analyseren van uw lichaamsbeweging, ademhaling en hartslag. De ontvanger, voor op uw nachtkastje, houdt de kamertemperatuur, het geluid en de lichthoeveelheid in uw kamer in de gaten. Dankzij de bijbehorende app kan de volgende ochtend inzichtelijk worden gemaakt waardoor u mogelijk slechter geslapen heeft die nacht. De ontvanger doet daarnaast dienst als wekker. Dankzij het Smart WakeUp systeem wordt u op het juiste moment subtiel gewekt door middel van een programma met geluid en LED verlichting in verschillende kleuren. Hierbij maakt het apparaat onder andere gebruik van de bewezen correlatie tussen de golflengte van licht en de aanmaak van melatonine, het hormoon dat verantwoordelijk is voor de slaap- en waakcyclus. Met behulp van de data verzamelt met de slaapsensor zorgt de Withings Aura dat de timing van uw ontwaakprogramma afgestemd wordt op uw persoonlijke slaapcyclus.

Uw slaapcycli op uw smartphone

Het Withings Aura Smart Sleep systeem wordt bediend met de speciale Withings smartphone applicatie. Bij zonsopgang zijn uw data van de afgelopen nacht al gesynchroniseerd, geanalyseerd en weergegeven in een grafiek. Zo kunt u de verschillende stadia van uw slaap – licht, diep en REM – en belangrijke indicatoren van uw slaapkwaliteit (slaapduur, tijd die u nodig had om in slaap te vallen, aantal keren ontwaakt) bekijken in deze app. Met behulp van deze informatie kunt u nauwkeurig de balans opmaken van uw slaap, ontdekken waar u door ontwaakt, nachten vergelijken en inzicht krijgen in de manier waarop u uw slaapkwaliteit kunt verbeteren.  

Middagdutjes en relax sessies 

De Aura biedt ook programma's die ontworpen zijn om u te helpen in slaap te dommelen en uw lichaam en geest op te laden wanneer u daar behoefte aan heeft. Het is wetenschappelijk bewezen dat een dutje uw gezondheid en humeur verbetert en creativiteit stimuleert. Daarnaast heeft de Aura een lamp die dimt wanneer u hem zachtjes aanraakt, een kwalitatief hoogwaardige HiFi speaker en een USB poort om uw smartphone op te laden.

Mede mogelijk gemaakt door SmartHealth, de Nederlandse trendwatcher op het gebied van digitale gezondheidszorg.

Meer weten? Lees ook: Vijf manieren om 10.000 stappen per dag te halen

Bekijk alle tips