Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

Ondersteun uw gezondheid met technologie

Smart Health

Jawbone UP voor werknemers

gezondheid

Een werkgever is er bij gebaat als zijn werknemers zo gezond mogelijk zijn en blijven. Maar hoe kunt u daar als werkgever invloed op uitoefenen? Jawbone, producent van onder andere activity tracker Jawbone UP24, ontwikkelde een wellness programma voor op de werkvloer. Via het zogeheten UP for Groups kunnen werkgevers een gezondere, meer productieve, meer betrokken werkomgeving en organisatie creëren.

UP for Groups 

Werknemers kunnen gebruikmaken van de activity trackers en het online platform van Jawbone. Het systeem is ontworpen voor groepen van tien of meer personen, welke met een activity tracker van het merk worden uitgerust.

Het idee achter het platform is dat werknemers meer inzicht krijgen in hun slaap- en sportactiviteiten, doordat dit zorgvuldig wordt bijgehouden en opgeslagen. Gebruikers (werknemers) en organisatoren (werkgevers) van UP for Groups kunnen deze informatie gebruiken om te signaleren waar verbetering mogelijk is en hoe een werknemer gezondere keuzes kan maken. Daarnaast kunnen werkgevers hun werknemers onderling uitdagen en stimuleren door bijvoorbeeld competities te organiseren wie de meeste stappen zet of het minst de lift pakt.

Respect voor privacy

De data van de gebruikers binnen Up for Groups is overigens wel geanonimiseerd. Een werkgever kan pas de data van een werknemer inzien, zodra hij of zij daar toestemming voor heeft gegeven. Op dit moment is Up for Groups helaas alleen nog maar beschikbaar in Amerika. Of Jawbone het programma ook uit gaat rollen naar Europa is nog niet bekend.

Mede mogelijk gemaakt door SmartHealth, de Nederlandse trendwatcher op het gebied van digitale gezondheidszorg.

Meer weten? Lees ook: Vijf manieren om 10.000 stappen per dag te halen

Bekijk alle tipsBekijk alle activity trackers