Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

De 5 beste zakelijke apps voor tablets

tablets

De tijd dat u een desktop of laptop nodig had om productief te zijn ligt ver achter ons. Door de ontwikkeling en introductie van allerlei handige applicaties, kunt u tegenwoordig met uw tablet bergen werk verzetten. Maar welke apps zijn de moeite waard? In dit artikel: vijf zakelijke apps voor tablets, die u niet mag missen.

1. Microsoft Office

Om een verslag uit te werken of aan uw presentatie te sleutelen heeft u geen PC meer nodig. Zowel voor Android als iOS kunt u gratis en voor niets Microsoft Office downloaden en installeren. Word, Excel en PowerPoint zijn geoptimaliseerd voor tablets, wat inhoudt dat  u uw Office bestanden overal kunt openen, weergeven en bewerken. Door de integratie met Microsoft OneDrive maakt u tegelijkertijd een back-up van uw bestanden.

2. Google Drive

Google Drive is de gratis online clouddienst van Google. Al uw tekstdocumenten, foto's, ontwerpen, presentaties, tekeningen, video-opnames en andere zaken kunt u hier opslaan. Zo heeft u altijd en overal toegang tot uw bestanden en tegelijkertijd een back-up van uw data. Door de integratie met Google Docs, Google Sheets en Google Slides maakt u met één druk op de knop een nieuw tekstbestand, diapresentatie of tabel. Google geeft u gratis 15GB online opslagruimte. Heeft u meer nodig? Dan kunt u tot maximaal 1TB opslagcapaciteit bijkopen.

3. Evernote

Snel even een aantekening of to do lijstje maken? Dan is Evernote de aangewezen applicatie. Door op de groene knop rechts onder in de hoek te drukken, kunt u snel uw krabbels en gedachtekronkels op 'papier' zetten. Maar Evernote is veel meer dan alleen een digitaal notitieboekje: u kunt namelijk ook foto's, bijlagen, reminders en handgeschreven notities opslaan en bewaren. Met de ingebouwde zoekfunctie vindt u snel uw aantekeningen en bestanden terug. Met Evernote Premium is het mogelijk om uw notities offline te bekijken.

4. iAnnotate

Applicaties om PDF bestanden mee te openen zijn er genoeg, maar aantekeningen maken bleef een heikel punt. iAnnotate is de oplossing. Met deze app opent u niet alleen al uw PDF bestanden, maar kunt u eveneens regels markeren, vormen als pijlen en cirkels tekenen en al uw op- en aanmerkingen toevoegen. Selecteer de tool die u wilt gebruiken, kies een kleur, druk op het vinkje en u kunt aan de slag. Klaar met het toevoegen van aantekeningen? Deel het PDF bestand dan met uw collega of vriend met de 'share' knop.

5. Feedly

Heeft u weinig tijd en wilt u toch op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Feedly is een RSS reader die uw persoonlijke nieuwstoevoer automatisch samenstelt. In twee stappen creëert u uw eigen nieuwsfeed. Allereerst maakt u een map aan met een zelfgekozen categorie en vervolgens selecteert u één of meerdere websites die u hieraan wilt toevoegen. Per website verschijnt een overzicht van de laatst gepubliceerde artikelen. Deze kunt u direct lezen, opslaan voor later of delen met uw collega's of vrienden. Kortom, een musthave voor iedereen die veel online leest.

Meer weten? Lees ook: Een duurzaam gebruik van uw tabletaccu

Bekijk alle tipsBekijk alle tablets