Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Vijf handige tablet apps voor de vakantie

tablets

 

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor de één het moment om actief bezig te zijn, voor de ander de periode om rustig aan te doen en de batterij op te laden. Naast zomerkleding en een tandenborstel stoppen de meeste vakantiegangers tegenwoordig ook standaard hun tablet in de koffer.  Natuurlijk kunt u de tablet gebruiken om het laatste nieuws te lezen of een videootje te bekijken, maar er zijn nog verschillende andere toepassingen voor uw tablet te bedenken voor op vakantie. Of u nu lekker thuis blijft of er op uit trekt, deze vijf apps kunt u goed gebruiken in de zomervakantie.

         

1. VakantieBieb

Naar de bibliotheek gaan om leesvoer in te slaan voor de vakantie is een vaste prik voor de meeste mensen. Met VakantieBieb hoeft u niet langer eerst langs de bieb te gaan. Dat scheelt weer ruimte in de koffer en gewicht. In de vakantieperiode kunt u deze app gebruiken om digitale leesboeken op uw tablet te lezen, gratis en voor niets. Naast jeugdboeken als Dolfje Weerwolfje en Mees Kees zijn er ook romans en taalgidsen voor volwassenen te vinden als De aanslag en Als padden schreeuwen. Deze boeken kunt u gratis downloaden en offline lezen op uw tablet. Op de website van VakantieBieb is het complete assortiment aan titels te vinden.

Download VakantieBieb voor Android
Download VakantieBieb voor iOS

2. Nokia HERE Maps

Nokia HERE Maps, of kortweg HERE, is een app waarmee u gratis offline kunt navigeren. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over torenhoge rekeningen voor datagebruik in het buitenland. HERE heeft kaarten, routebeschrijvingen, informatie over het openbaar vervoer en actuele verkeersinformatie van ruim 900 steden in meer dan 100 landen, waaronder de VS, Australië, Brazilië en Europese lidstaten. Of u nou een leuk Italiaanse eettentje zoekt of bepaalde toeristische bezienswaardigheden, Nokia HERE Maps helpt u op weg.

Download HERE voor Android
Download HERE voor iOS

3. Google Foto's

Fotograferen met een tablet is vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld. Tablets worden immers uitgerust met kwalitatief steeds betere camera's en beeldsensoren. Veel foto's schieten met uw tablet heeft echter één groot nadeel: het neemt veel opslagruimte in beslag. Dat is vooral vervelend als uw tablet een opslagcapaciteit van slechts 8GB of 16GB heeft. Eind mei introduceerde Google het antwoord op dit euvel: Google Foto's. Deze nieuwe applicatie geeft u een onbeperkte hoeveelheid opslagruimte in de cloud voor al uw foto's tot maximaal 16 megapixels en video's tot 1080p. Zodra u een kiekje neemt wordt deze automatisch door de app in uw cloud gezet. Zo heeft u altijd een back-up bij de hand en pleegt u geen aanslag op de (beperkte) hoeveelheid opslagruimte van uw tablet.

Download Google Foto's voor Android
Download Google Foto's voor iOS

4. Google Goggles

Stel dat u in een museum staat en een prachtig schilderij van een beroemde kunstenaar ziet. U wilt hier meer over weten, maar de informatie over het schilderij en de schilder ontbreekt. Wat doet u? Heel simpel: u maakt een foto met Google Goggles. Als de app het schilderij herkent, geeft hij u de belangrijkste informatie over het doek op uw tablet, zoals de titel van het schilderij en wie het doek geschilderd heeft. Eventueel kunt u verder lezen in één van de zoekresultaten. Dit trucje werkt ook met beroemde gebouwen, monumenten en landschapselementen als bruggen. Tevens kunt u Google Goggles gebruiken om de menukaart voor u te vertalen. De app is nog in ontwikkeling, maar werkt al prima in de hierboven genoemde situaties.

Download Google Goggles voor Android

5. TripAdvisor

De laatste app die niet mag ontbreken aan deze lijst is TripAdvisor. Wilt u bijvoorbeeld weten wat de leukste nachtclubs van Parijs zijn, waar u lekker een hapje kunt eten of welke bezienswaardigheden de moeite waard zijn? TripAdvisor heeft het antwoord. De app bevat meer dan 225 miljoen beoordelingen en meningen van reizigers over eetgelegenheden, hotels, kroegen, disco's en tal van toeristische bezienswaardigheden en activiteiten. Tevens kunt u de app gebruiken om prijzen te vergelijken, restaurants te boeken of zelf een waardering achter te laten. Om hoge abonnementskosten te voorkomen kunt u het beste vooraf kaarten en beoordelingen downloaden voor offline gebruik. TripAdvisor bevat informatie over meer dan 300 steden wereldwijd.

Download TripAdvisor voor Android
Download TripAdvisor voor iOS

Meer weten? Lees ook: GPS op mijn tablet: wat is het en wat kan ik ermee?

Bekijk alle tips Bekijk alle tablets