Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Televisie kijken op uw tablet of laptop

tablets
laptops

Wilt u niet altijd gebonden zijn aan de televisie bij het bekijken van uw favoriete programma's, series of een film? U wilt bijvoorbeeld lekker op bed, in de tuin of onderweg televisie kijken. Een tablet of laptop is dan ideaal om televisie op te kijken. Thuis ruziemaken over op welke zender de televisie moet is dan ook verleden tijd.      

U kunt vaak gewoon met uw bestaande televisie abonnement op uw tablet en laptop live televisie kijken. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om uitzendingen terug te kijken, die u heeft gemist, ook zonder televisie abonnement. Hiervoor zijn verschillende apps beschikbaar. Tenslotte kunt u ook video on demand bestellen via diverse kanalen.               

Live televisie kijken 

De meeste Nederlandse televisieproviders beschikken over een app, waarmee u in en om uw huis naar live televisie, films en series kunt kijken op uw smartphone, tablet, laptop, PC of spelcomputer. Onder andere KPN, Ziggo, UPC, Tele2 en Glashart Media (verzameling van glasvezelaanbieders) bieden een dergelijke app aan aan hun klanten.

Via deze apps kunt u verschillende televisiezenders live bekijken. Wel werkt het live televisie kijken vaak alleen voor uw thuisnetwerk oftewel thuis. Er zijn echter ook providers, die deze functionaliteit ook aanbieden voor onderweg. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de desbetreffende provider.

KPN | iTV Online app voor smartphone, tablet, laptop, PC of Xbox 360
Ziggo | Ziggo TV app voor smartphone of tablet
UPC | Horizon Go app voor tablet en smartphone en Horizon.tv voor computer en laptop
Tele 2 | Online TV app voor tablet of smartphone
Glashart Media | Glashart Media app voor tablet

Bij zenders als Eredivisie Live en Sport 1 kunt u daarnaast ook live tv kijken bij bijzondere evenementen zoals de Olympische spelen, verschillende voetbaltoernooien of de Tour de France.

Programma's terugkijken

U kunt er ook voor kiezen om op een moment dat het u uitkomt programma's terug te kijken, op bijvoorbeeld uw tablet, via het internet. Dit gaat via software die u kunt installeren of via de websites van de verschillende omroepen. Hiervoor heeft u niet per se een televisie abonnement nodig. Zo biedt de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) de NPO app om programma's terug te kijken, maar ook om live TV te kijken. RTL heeft de RTL XL app om verschillende programma's terug te kijken. Ook SBS biedt verschillende apps om programma's van SBS6, Net5 en Veronica terug te kunnen kijken.

Op internet zijn er verschillende sites waarop u een programma terug kunt kijken.
Uitzending gemist | De pagina van de publieke zenders (Nederland 1, 2 en 3). U kunt hier programma's gratis terugkijken. Via NPO live kunt u ook live uitzendingen bekijken van Nederland 1, 2 en 3.
RTL XL | Op deze site kunt u de programma's terugkijken van RTL, soms moet u hiervoor betalen.
KIJK | Hier kunt u beperkt programma's terugkijken van SBS, Veronica en Net5. Soms betaald, maar meestal gratis.
Heb ik iets gemist? | Een verzamelsite van programma's van alle zenders. Meestal gratis te bekijken.

Video on demand

Video on demand betekent dat u een film of serie online huurt of koopt. Met de eerder besproken tv apps kunt u vaak ook films en tv-series bestellen. Google zelf biedt helaas geen database van films en tv-series voor de Nederlandse markt, in tegenstelling tot Apple met iTunes. Wel zijn er diverse goede en minder goede apps om (gratis) films te kijken, zoals Crackle en Free Movies.

U kunt ook films kijken op uw laptop. Tegenwoordig zijn er verschillende sites waar u films on demand kunt kijken. Afhankelijk van de kwaliteit betaald u hiervoor. U kunt vaak via iDeal of creditcard betalen. Voorbeelden van film on demand sites zijn: Veamer en Pathé thuis.

Televisie kijken via een externe TV tuner 

U kunt er ook voor kiezen om een zogeheten externe tv tuner te kopen waarmee u de zenders, waar u ook bent, uit de lucht kunt plukken. U hoeft geen internetverbinding te hebben om dit te kunnen doen. U sluit de tuner aan op een USB aansluiting van uw laptop waarna u via een antenne de signalen op kunt vangen. De kanalen die u hier gratis mee kunt ontvangen zijn in Nederland alleen de publieke zenders (Nederland 1, 2 en 3). Voor de commerciële zenders heeft u een abonnement nodig. In het buitenland kunt u vaak meer zenders ontvangen.

Zoals u ziet zijn er diverse mogelijkheden om televisie te kijken op uw laptop of tablet. Zeker als u al over een televisie abonnement beschikt hoeft u geen programma te missen!

Meer weten? Lees ook: Wat is Miracast?

Bekijk alle tips Bekijk Alle tablets