Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

Wat is Miracast?

netwerk

Miracast is een relatief nieuwe technologie, waarmee een  rechtstreekse WiFi verbinding tussen twee apparaten wordt gelegd. Zo kunt u die  film, die u graag met uw vrienden of familie wilt bekijken, maar die op uw  smartphone of tablet staat, gewoon op uw televisie bekijken.

Inschakelen

U schakelt de technologie op smartphones en tablets, die dit  ondersteunen, met één druk op de knop in. Vervolgens wordt er automatisch  gezocht naar apparaten in de buurt die Miracast ondersteunen. Op dit moment  ondersteunt Android 4.2 en hoger Miracast en is het sinds Windows 8.1 ook  aanwezig in dit besturingssysteem.

Brede ondersteuning

Miracast is ontwikkeld door de WiFi Alliance. Dat is een overkoepelende organisatie die als doel heeft om alles wat met WiFi te maken heeft te standaardiseren. Dat is goed nieuws, want dat houdt in dat Miracast met heel veel producten overweg kan die WiFi hebben. Als een product 'WiFi Certified' is en WiFi Direct ondersteunt, dan kan het overweg met Miracast. Miracast maakt gebruik van WiFi Direct om een WiFi verbinding op te zetten tussen twee apparaten, zonder dat er daarbij een router of modemrouter tussen zit.

WiFi Direct

Het concept van WiFi Direct is grotendeels hetzelfde als  Bluetooth, maar het haalt veel hogere snelheden en kan dus veel meer data  tegelijkertijd versturen en ontvangen. Dat maakt deze technologie erg  interessant voor het streamen van video's van uw smartphone of tablet naar een  televisie. In theorie zijn er nog meer mogelijkheden te bedenken voor Miracast.  Zo kan een kabelontvanger, die deze technologie ondersteunt, een film ook de  andere kant op streamen, naar de tablet toe. Zo hoeft u niet op te blijven om  toch nog even die spannende film mee te kunnen pakken. Het is dankzij Miracast  ook mogelijk om uw smartphone of tablet als controller te gebruiken voor een  game die op het toestel staat, maar die u speelt op uw televisie.

Geen Miracast, wat nu?

Stel, u heeft wel een smartphone of tablet met Miracast ondersteuning,  maar nog geen televisie die overweg kan met deze nieuwe verbindingsmethode. Dan  is Miracast nog steeds een mogelijkheid. U heeft dan een Miracast dongel nodig.  Deze heeft ongeveer het formaat van een USB stick en wordt in een vrije HDMI poort  van de televisie gestoken.

Miracast en WiDi

Miracast en WiDi zijn van origine verschillende technologieën, maar zijn standaard geworden vanaf versie 3.5 van WiDi. Een apparaat zoals de Push2TV van Netgear kan dus voor zowel WiDi als Miracast gebruikt worden.

Meer weten? Lees ook: Films streamen van uw tablet of laptop naar uw tv

Bekijk alle tips