Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Gratis internetbellen met Skype

programma's

In Windows 8 is het populaire communicatieprogramma Skype volledig geïntegreerd. Daardoor is het niet meer nodig om een aparte app te downloaden.

Dit is Skype

Skype maakt het eenvoudig om via chatberichten en gesprekken (met en zonder video) ervaringen te delen met uw dierbaren, ongeacht hun locatie. Zo kunt u onder andere bellen, videobellen en chatten met anderen die ook een Skype account hebben. U kunt Skype gebruiken op uw computer, laptop of tablet, maar ook op uw telefoon of televisie. Deze dienst is helemaal gratis en is voortaan standaard geïntegreerd in Windows 8.1.

Skype vervangt Windows 8 Messaging app

Skype vervangt de standaard berichtenapp, de Messaging app, van Windows 8. U merkt dit, zodra u een upgrade uitvoert naar Windows 8.1. Deze update is sinds 17 oktober 2013 gratis te downloaden voor gebruikers van Windows 8. In deze Windows versie is Skype standaard geïntegreerd en is het niet meer nodig om de aparte app te installeren.

Voordelen van Skype

De ingebouwde versie van Skype is verbeterd op basis van commentaar van consumenten. Daardoor brengt de integratie van Skype in Windows verschillende voordelen met zich mee. Zo kunt u gesprekken direct opnemen, ook wanneer de computer vergrendeld is. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om in Internet Explorer 11 op telefoonnummers te klikken en deze direct te bellen via Skype. En wanneer u op een gedeelde link klikt in Skype, dan schikt het communicatieprogramma de vensters zo, dat u zowel op internet kunt surfen als kunt blijven Skypen. Naast deze voordelen zijn er een aantal zaken onveranderd gebleven. Zo kunt u nog steeds bellen in de gehele wereld met iedereen die een Skype account heeft en is de software gemakkelijk te installeren.

Uitbreiden met betaalde versie

Als u geïnteresseerd bent in een uitgebreide versie van Skype, dan kunt u ervoor kiezen om een betaalde versie te gebruiken. Met deze versie kunt u bijvoorbeeld naar vaste nummers bellen, WiFi gebruiken of sms'jes versturen. U kunt betalen naar gebruik of een abonnement nemen. Dit kan handig zijn voor bijvoorbeeld zakelijke gebruikers.

Meer weten? Lees ook: Zonder stopcontact uw smartphone, tablet of laptop opladen

Bekijk alle tips Bekijk alle laptops