Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Gebruik uw tablet als tweede scherm voor uw computer

tablets
computers

Heeft u weleens last van ruimtegebrek op het scherm van uw computer? Bijvoorbeeld bij het weergeven van documenten, websites of programma's? U kunt er dan voor kiezen om een extra monitor aan te sluiten als tweede scherm. Een andere mogelijkheid om uw scherm uit te breiden, is het aansluiten van uw tablet. Hiermee heeft u zowel de voordelen van een extra scherm, als die van een touchscreen. De touch technologie blijft namelijk gewoon bruikbaar. In deze tip kunt u lezen hoe u een tweede scherm kunt realiseren.

Meer ruimte

Het grootste voordeel van het uitbreiden van het scherm van uw laptop of desktop naar uw tablet, is dat u daarna simpelweg meer ruimte heeft om mee te werken. Zeker als u een laptop heeft, waar nu eenmaal geen scherm op past van 24, 27 of zelfs 30 inch, loopt u waarschijnlijk wel eens tegen de limieten van een enkel scherm aan. Als u aan het werk bent en u heeft altijd Outlook of een andere mailcliënt openstaan, dan is het natuurlijk vervelend om vaak van weergave te wisselen, alleen maar om te kijken welke mail er in de tussentijd binnengekomen is. Als u Outlook op een tweede scherm opent, dan kunt u op uw hoofdscherm gewoon door met waar u mee bezig was, terwijl u ook uw inbox in de gaten kunt houden.

Hoe het werkt

De werking van het aansluiten van uw tablet als tweede scherm is feitelijk hetzelfde als het aansluiten van een tweede monitor op uw desktop of laptop. Vanuit het perspectief van de hardware is het enige verschil dat een tablet geen standaard aansluiting hiervoor heeft. HDMI, DVI of VGA aansluitingen, die hiervoor nodig zijn, zitten er niet standaard op. De verbinding wordt daarom gelegd via WiFi of via de aansluiting van de tablet waar normaal gesproken het oplaadsnoer op wordt aangesloten. In het geval van een bekabelde verbinding sluit u de tablet aan op een USB aansluiting van uw laptop of desktop. Gaat u voor de draadloze variant, dan is het van belang dat beide apparaten zich in hetzelfde draadloze netwerk bevinden.

Apps en drivers

Met alleen het kiezen voor een bekabelde of draadloze verbinding bent u er echter nog niet. De laptop of desktop moet uw tablet natuurlijk ook nog kunnen 'zien'. Dat is standaard niet het geval. Hiervoor is een klein stukje software nodig, zowel op de tablet als op de computer. Op de computer is dat vaak niet meer dan een stuurprogramma, oftewel een driver. Op de tablet heeft u hiervoor een app nodig. Houd er wel rekening mee dat de app, die op de tablet geïnstalleerd moet worden, niet gratis is. De prijzen van iOS en Android kunnen daarnaast behoorlijk uiteenlopen. Enkele voorbeelden zijn iDisplay (Android/iOS), Twomon en Twomon USB (Android/iOS), Splashtop Extended Display HD/XDisplay (Android/iOS), ScreenSlider (Android) en DisplayPad (iOS). Kijk voor aanschaf van één van de apps altijd goed naar de uitleg. Sommige apps werken bijvoorbeeld niet samen met computers met Windows 8.

Meer weten? Lees ook: Films streamen van uw tablet of laptop naar uw tv

Bekijk alle tips Bekijk alle tablets