Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

7e generatie Intel Core-processoren: 8 upgrades

processoren
componenten

Een groot deel van de 7e generatie Intel Core-processoren zijn al enige tijd op de markt en wierven bekendheid onder de codenaam Kaby Lake. Intel introduceerde tijdens CES 2017 (Consumer Electronics Show in Las Vegas) de rest van de Kaby Lake familie. De chips zijn versnelde versies en een refresh van voorloper Skylake. In deze tip zoomen we kort op alle upgrades in.

1. Tot bijna 10 uur 4K video kijken

Dankzij de 7e generatie processoren werkt u nog langer op één acculading. De uitgebreide accuduur maakt het mogelijk om tot wel 10 uur draadloos te werken. En volgens Intel kunt u op slechts één acculading tot wel 9,5 uur aan Ultra-HD 4K video bekijken.

2. Razendsnel reactievermogen

Vastlopende en trage devices behoren tot het verleden. De vernieuwde chips dragen namelijk bij aan tot wel 15% snellere prestaties en zijn 2 tot 15x zo snel als 2e generatie Intel Core-processoren uit 2011! En dat bespaart u een hoop ergernissen.

3. Betrouwbare beveiliging

Intel heeft bij de ontwikkeling van de 7e generatie processoren veel aandacht besteed aan het optimaliseren van de beveiligingsfunctionaliteit. Het resultaat van deze inspanningen is duidelijk merkbaar: het opslaan van bijvoorbeeld biometrische gegevens (Windows Hello gezichtsherkenning) is nog nooit zo ‘safe’ geweest.

4. Betere geïntegreerde graphics

Qua visuele beleving heeft Intel met de Kaby Lake ook grote stappen gezet. U streamt moeiteloos 4K Ultra-HD films, bewerkt (tot 8 keer sneller!) 4K video’s en ervaart VR zoals VR bedoeld is, dankzij vloeiende 4K Ultra HD 360-gradenvideo’s. Populaire games draaien soepel op 720P/medium settings met 30 FPS. Grafisch gezien krijgt uw device met een 7e generatie Intel processor dus een flinke boost!

5. Overal verbinding dankzij ondersteuning Thunderbolt™ 3

Maak altijd en overal verbinding met uw scherm, muis, toetsenbord en stroomkabel dankzij de ondersteuning voor Thunderbolt™ 3 technologie. De USB-C snelheid is ook aangescherpt (tot wel 40 Gbps vergeleken met 5 Gbps van USB 3.0).

6. Zuiniger in gebruik

Skylake was al zuinig, maar Kaby lake doet daar nog een schepje bovenop. Dat deze refresh een langere accuduur mogelijk maakt hadden we al benoemd, maar de zuinige chips hebben ook een positief effect op uw stroomrekening.

7. Gamen zonder videokaart

Kaby lake maakt casual gaming mogelijk op notebooks zonder videokaart. Zo kunt u ook met minder budget games spelen op uw laptop. De 7e generatie Intel core-processoren ondersteunt geen Windows 7, dus houd hier rekening mee.

8. Support voor Intel Optane™ technologie

De laatste upgrade zit hem in de ondersteuning van Intel Optane™. Deze technologie is compatibel met Intels nieuwe SSD’s, die later op de markt komen.

Conclusie: met de 7e generatie Core Processoren heeft Intel geen complete make-over neergezet, maar subtiele en slimme veranderingen aangebracht waar de gebruikers veel baat bij zullen hebben. Met een Kaby Lake processor werkt u sneller, veiliger en met meer (visueel) plezier.

Meer weten over de aanschaf van een processor en de verschillen tussen processoren? Bekijk dan onze processor koopgids.

Bekijk alle tips Bekijk alle processoren