Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

6 gratis VR games en video’s voor uw smartphone

vr
games

Virtual Reality (VR) wordt steeds toegankelijker dankzij de verschillende VR brillen die verkrijgbaar zijn. Vrijwel iedere telefoon past in een smartphone VR bril. U kunt er zelfs een zelf maken! In de App Store en Google Play Store zijn verschillende (gratis) games en demo’s verkrijgbaar en ook YouTube staat vol met zogeheten 360º video’s. Wij hebben de zes opvallendste, leukste en spannendste games en video’s voor u op een rijtje gezet.

1. Achtbanen in VR (game, gratis, iOS, Windows Phone en Android)

Achtbanen zijn populair binnen VR en de verschillende rollercoaster demo’s zijn tevens een leuke eerste kennismaking met de virtuele wereld. De keuze is enorm en wanneer u in de zoekbalk van YouTube of die van een willekeurige appstore ‘Rollercoaster VR’ intypt zult u dan ook tientallen resultaten krijgen.

Een leuke achtbaan-app is Roller Coaster VR. iOS gebruikers kunnen de app hier downloaden, Android gebruikers kunnen hier terecht.

2. Discovery (360º video’s, gratis, iOS, Windows Phone en Android)

Zwemmen met haaien, oog in oog staan met een wilde leeuw of een verfrissende duik maken met een kudde olifanten? Discovery weet sinds jaar en dag als geen ander wilde dieren van dichtbij vast te leggen en heeft dit nu ook naar VR vertaald. Op YouTube vindt u tientallen 360º video’s van Discovery. Door deze op uw telefoon te openen en rechtsonder op het bril icoontje te klikken, haalt u de safari experience bij u in huis.

Download de Discovery VR app op uw iOS of Android device.

3. Maze Walk (game, gratis, iOS)

Voor wie het als kind al fantastisch vond om door doolhoven te dwalen: in VR kan dit ook! In het spel Maze Walk moet u de uitgang vinden van het doolhof. Door een knikkende beweging te maken gaat u vooruit en sturen doet u door uw hoofd in de juiste richting te bewegen. Dit spel biedt nog geen levensechte ervaring, maar het is een leuke app om eens te proberen en de eindeloze mogelijkheden van VR te ontdekken!

iOS gebruikers kunnen Maze Walk hier gratis downloaden.

4. Vanguard V (game, gratis, Android, iOS)

Een van de beste games voor vrijwel alle mobiele VR headsets is Vanguard. Pluspunt: u kunt dit spel zonder gebruik van uw handen spelen. U heeft dus geen VR remote nodig. In het Vanguard vliegt u in een robotpak door de ruimte, waarbij u asteroïden en ruimteschepen moet proberen te ontwijken. Zeer verslavend! De gratis demo is beschikbaar met één level. Als u verder wilt spelen betaalt u hier een klein bedrag voor.

Vanguard V kunt u hier gratis downloaden voor Android en hier voor iOS.

5. Chair In A Room (horror-game, gratis, Android)

VR en horror gaan goed samen. Er zijn veel verschillende apps en video’s te vinden die u de stuipen op het lijf kunnen jagen. Bent u hier een liefhebber van? Probeer dan eens 'Chair In A Room', een VR horror-puzzel-game. Het spel begint in een donkere kamer waar alleen een stoel staat. In de kamer kunt u rondkijken met een zaklamp. Het doel is om uit de kamer te ontsnappen door hints te verzamelen. Wij hebben ‘Chair In A Room’ getest en spreken dus uit ervaring: deze game is doodeng en met een hoog aantal schrikeffecten. U kunt het spel hier gratis downloaden.

6. Extreme sports (360º video’s, gratis, iOS, Windows Phone en Android)

VExtreme sports zoals snowboarden, skydiven, freerunnen en surfen: voor de meeste mensen is dit niet weggelegd. Dankzij VR kunt u nu toch ervaren hoe het is om bijvoorbeeld uit een vliegtuig te springen. Er zijn diverse apps beschikbaar, maar vooral op YouTube vindt u veel VR video’s met actiesporten. Bent u altijd al benieuwd geweest hoe een professionele surfer zich voelt wanneer hij een metershoge golf in Tahiti berijdt? Bekijk dan (met VR bril) deze video in 360º.

Mocht u aan dit lijstje nog niet genoeg VR content hebben: op YouTube verschijnen dagelijks nieuwe 360º beelden die te bekijken is door een VR bril. U vindt hier een uitgebreid overzicht.

Bekijk alle tips Bekijk alle VR brillen