Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

Wifi 6

Paradigit Tips

Wat is Wifi 6E?

Wifi 6
router
wifi
internet
Er is niets zo vervelend als een slechte wifiverbinding. Met WiFi 6werd hier in 2019 al verbetering in gebracht, maar inmiddels is de verbeterde versie van WiFi 6 er. WiFi 6E. Maar wat is WiFi 6E precies en hoe werkt het? Wij leggen het je uit.

Wat is WiFi 6E?

De E in WiFi 6E staat voor Extended. Dat wil zeggen dat Wifi 6E een uitbreiding is van het huidige WiFi 6. Het werkt eigenlijk hetzelfde als Wifi 6, maar WiFi 6E voegt naast de 2,4 GHz en de 5GHz-band, een extra frequentieband toe: 6GHz. Dit is een extra ‘rijbaan’ voor snelle WiFi-apparaten. Van de nieuwe frequentieband kunnen alleen nieuwe apparaten gebruik maken. Hierdoor heb je een stuk minder last van storing door oude apparaten, of bijvoorbeeld door de wifi verbindingen van je buren.




Beveiliging

Omdat routers en multiroom systemen met WiFi 6E gebruik maken van WPA3 beveiliging, is het een stuk moeilijker voor anderen om zomaar in jouw wifi netwerk te komen. Je netwerk blijft hierdoor veiliger dan met oudere routers en multiroom systemen, die nog gebruik maken van WPA2 beveiliging.

Ondersteunende apparaten

Om het WiFi 6E netwerk te kunnen gebruiken, heb je ook apparaten nodig die WiFi 6E ondersteunen. Het zal nog even duren voordat alle nieuwe apparaten dit netwerk ondersteunen, maar er zijn al nieuwe desktops, laptops en routers die WiFi 6E ondersteunen. Kijk hier voor alle routers die WiFi 6E ondersteunen

WiFi 6

Ben je benieuwd hoe Wifi 6 dan precies werkt en wat de voordelen daarvan zijn? Lees dan een uitgebreide uitleg over de werking van WiFi 6.