Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

Wat is DLNA en hoe werkt het?

netwerk

DLNA is een afkorting voor Digital Living Network Alliance.  Het is een standaard voor het delen van video’s, muziek en foto's. Apparaten  die DLNA ondersteunen, oftewel een DLNA certificering hebben, kunnen media  doorsturen naar andere DLNA apparaten. Om een voorbeeld te geven, door DLNA  kunt u draadloos foto's van uw laptop op uw tablet bekijken. In dit artikel  richten we ons op het streamen van media naar uw Android tablet.

Hoe werkt DLNA?

Apparaten kunnen binnen een netwerk via DLNA media  uitwisselen. Zo kunt u dus binnen uw thuisnetwerk media streamen van het ene  apparaat naar het andere apparaat. Dit kan uw (Windows) computer zijn, maar ook  een mediaspeler of NAS server. U moet deze wel zo instellen dat ze media delen  met andere apparaten in het netwerk. Hoe u deze apparaten moet instellen, valt  buiten het bereik van dit artikel en kunt het beste voor het apparaat zelf even  uitzoeken.

Via DLNA Streamen naar uw Android tablet

Heeft u uw apparaten ingesteld voor DLNA, dan kunt u deze  via uw Android tablet benaderen en de media via uw tablet afspelen. Hiervoor  moet u wel een Android DLNA app installeren. Zelf gebruiken we hiervoor Skifta  vanwege zijn grote gebruikersgemak. Met Skifta kunt u instellen van en naar  welk apparaat u wilt streamen. Op deze manier kunt u op uw Android tablet  video's afspelen, foto's bekijken en muziek beluisteren, die op andere media  zijn opgeslagen.

Het instellen van uw DLNA gecertificeerde apparaten zal  wellicht enige tijd kosten, maar als het eenmaal werkt, dan werkt het zeer  eenvoudig en goed en vinden we het de makkelijkste manier om op een Android  tablet media af te spelen die op andere apparaten opgeslagen zijn.

Wilt u meer informatie over DLNA of hulp bij de keuze van de juiste  tablet?     Stel uw vraag in ons Helpcenter of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Hoe maak ik de mooiste foto's met mijn tablet?

Bekijk alle tips