Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

Uw tablet verbinden met het WiFi of thuisnetwerk

Tablets

Toen internet nog in de kinderschoenen stond was een kabeltje onmisbaar om verbinding te maken met het internet. Zoals dat gaat met technologie stond de ontwikkeling niet stil en volgden nieuwe technieken elkaar in hoog tempo op. Sinds jaar en dag is draadloos internetten de normaalste zaak van de wereld, ongeacht welk apparaat u daarvoor gebruikt. Maar dan moet u wel eerst verbinding maken met uw WiFi of thuisnetwerk. Wij leggen u stapsgewijs uit hoe u dit doet met uw tablet.

Uw nieuwe tablet verbinden met WiFi

Android, iOS of Windows: ongeacht op welk besturingssysteem uw tablet draait, als u deze voor de allereerste keer opstart krijgt u de vraag of u verbinding wilt maken met een draadloos netwerk. Tijdens het opstartproces verschijnen alle beschikbare netwerken in een overzicht. U selecteert de juiste SSID, of simpel gezegd de naam van uw draadloos netwerk. De volgende stap is het invoeren van een beveiligingssleutel. Welke router u ook in de winkel koopt, ze zijn allemaal standaard beveiligd met een wachtwoord. Het wachtwoord vindt u terug in de handleiding, die u bij uw router krijgt. Deze code moet u opgeven nadat u op de SSID heeft gedrukt.

Het ingevoerde wachtwoord wordt geverifieerd en als deze juist is heeft uw tablet verbinding met uw WiFi en thuisnetwerk. Vanaf nu kunt u ongebreideld surfen op het internet.

Uw iPad verbinden met WiFi

Het kan gebeuren dat u tijdens het opstartproces de inloggegevens van uw WiFi netwerk niet bij de hand heeft. Of stel dat u bij u vrienden of familie bent en gebruik wilt maken van hun WiFi. Ook dat is uiteraard geen enkel probleem met een tablet. Voor een iPad volgt u de onderstaande stappen:

 • U gaat naar Instellingen en WiFi.
 • Hier vindt u een lijst met de beschikbare netwerken. Selecteer het netwerk waar u verbinding mee wilt maken.
 • Voer het wachtwoord in. Houd er rekening mee dat wachtwoorden hoofdlettergevoelig zijn.
 • Boven in het venster licht het woord Verbind op. Als u het juiste wachtwoord heeft ingevoerd wordt uw iPad automatisch met dit netwerk verbonden.

Uw Android tablet verbinden met WiFi

Een Android tablet verbinden met uw thuisnetwerk werkt in wezen op dezelfde manier.

 • Ga naar Instellingen.
 • Onder het kopje Draadloos en netwerken vindt u WiFi. Druk daar op. 
 • Zoek in de lijst de naam van uw thuisnetwerk. Tik daar op en voer het wachtwoord in. 
 • Druk op Verbinden en uw Android tablet maakt verbinding met het netwerk. 

Uw Windows tablet verbinden met WiFi

Heeft u een tablet die draait op Microsofts besturingssysteem Windows 8 of 8.1? Ga dan als volgt te werk:

 • Open de Charms bar door op het scherm met de Live tiles van rechts naar links te swipen.
 • Druk op Instellingen. 
 • Onderin ziet u twee rijen met icoontjes. Het linker icoontje in de bovenste rij gaat over netwerken. Als u daar op tapt verschijnt er een overzicht van alle beschikbare WiFi netwerken. Selecteer het juiste netwerk en voer het wachtwoord in. 
 • Tenslotte drukt u op Verbinding maken. Windows controleert of het netwerk en wachtwoord bij elkaar horen. In dat geval bent u verbonden met internet. 

In Windows 10 is de Charms bar verdwenen. In plaats daarvan vindt u rechtsonderin het icoontje voor draadloos internet, zoals u op uw computer gewend bent. U drukt daarop, selecteert het juiste netwerk en voert het wachtwoord in.

TIP | Overweegt u een tablet te kopen, maar heeft u geen idee waar u op moet letten? Bekijk dan onze vernieuwde Tablet Koopgids.

TIP | Lukt het niet om verbinding te maken met uw draadloos netwerk? In het artikel Help! Mijn WiFi doet het niet noemen wij de meestvoorkomende problemen en oplossingen om uw WiFi weer aan de praat krijgen.

Meer weten? Lees ook: Toegangscode van uw tablet kwijt?

Bekijk alle tips Bekijk Alle Tablet hoezen