Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Uw computer als nieuw met een upgrade

computers

Bij het upgraden van uw computer kunt u uiteraard ook  overwegen om het besturingssysteem te vernieuwen. Als u op dit moment nog  Windows XP gebruikt, dan raden we u dringend aan om een nieuwe versie van  Windows te installeren. Windows XP wordt namelijk niet meer ondersteund door  Microsoft, wat inhoudt dat er geen updates meer komen om nieuwe gevaren tegen  te gaan. De kans bestaat dat uw besturingssysteem en daarmee uw computer veiligheidslekken  krijgt waardoor kwaadwillenden relatief eenvoudig in uw computer kunnen  inbreken. Apple heeft enige tijd geleden de ondersteuning voor Mac OS X 10.6  (Snow Leopard) stopgezet.

Windows Vista, Windows 7 en natuurlijk ook het nieuwste  Windows 8 worden op dit moment nog wel ondersteund door Microsoft. Hetzelfde  geldt voor Lion, Mountain Lion en Mavericks, de drie nieuwste versies van OS X.

Upgraden besturingssysteem

Een upgrade van het besturingssysteem maakt een computer als  geheel over het algemeen niet merkbaar sneller. Als u een compleet 'schone'  installatie doet, waarbij de harde schijf of SSD compleet wordt gewist en het  besturingssysteem er vervolgens weer op wordt gezet, is dat natuurlijk wel het  geval. Dat is echter wel een tactiek die we u alleen maar aanraden als niets  anders werkt. Als u dit besluit te doen, zou u ook eens kunnen kijken naar  alternatieve besturingssystemen die minder vergen van de hardware in uw  computer. Er zijn meerdere Linux gebaseerde besturingssystemen beschikbaar,  waarvan enkele inmiddels behoorlijk gebruiksvriendelijk zijn.

Bij een upgrade van het besturingssysteem naar een nieuwere  versie, moet u er altijd rekening mee houden dat dit gevolgen kan hebben voor  de randapparatuur die u gebruikt. Met muizen en toetsenborden loopt u  waarschijnlijk zelden tegen problemen aan. Wat minder gebruikelijke  randapparatuur kan wel eens niet meer ondersteund worden.     

Wilt u meer informatie  over besturingssystemen, hulp bij de keuze van het juiste besturingssysteem of  hulp bij het upgraden? Bekijk dan onze besturingssysteem software of kom langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Windows 10: beter dan ooit!

Bekijk alle tips Bekijk alle besturingssystemen