Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Plaatsing van een router

netwerk

Naast het aanschaffen van een goede router is het aan te raden de router op een centrale plek in uw huis te plaatsen, zodat de dekking overal even goed is. Veel mensen zetten de router neer op de plek waar de internetaansluiting het huis binnenkomt. Dat is op zich logisch, anders moet er een extra (lange) kabel worden getrokken van de modem naar de router. Of die plek altijd de optimale locatie is voor uw router, valt te betwijfelen.

Centrale locatie

Een meterkast is een geliefde plek voor een router, want zo staat hij lekker uit het zicht, maar erg ongunstig voor het draadloze signaal ervan. Het signaal wordt meteen ingesloten en kan nooit zijn volledige bereik halen op deze manier. Als u een mogelijkheid heeft om de router uit de meterkast te halen en bijvoorbeeld in de gang te hangen, dan zal het bereik al beter worden. In de woonkamer achter de gordijnen in een hoek is ook een betere locatie dan in de meterkast.

Optimale dekking

Als u echt werk wilt maken van de plaatsing van uw router, dan zoekt u het best een centrale plaats in uw huis op. Bij een huis van drie verdiepingen is de optimale plaats voor een router (in theorie) ergens centraal op de middelste verdieping. Hiervoor zal u dan vrijwel altijd een netwerkkabel moeten trekken. De dekking is op deze manier voor het hele huis optimaal. Dit is uiteraard wel afhankelijk van uw specifieke gebruik van het draadloze netwerk. Als u alleen op de onderste verdieping WiFi nodig heeft, kunt u de router het best in het midden van deze verdieping plaatsen. Het kan sowieso geen kwaad om wat te experimenteren, aangezien WiFi zich vaak behoorlijk onvoorspelbaar gedraagt. Daarnaast kunt u ook nog kijken naar uitbreiding van de dekking door het aanschaffen van homeplugs of een range extender.

Wilt u meer informatie over routers of hulp bij de keuze van de juiste router?  Bekijk dan onze Router  Koopgids of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Help! Mijn WiFi doet het niet

Bekijk alle tips Bekijk alle routers