Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

Microsoft Surface Book review: een dag in het leven van een designer

Microsoft
Surface
Book
review
designer

Dave van Gorkum werkt op het hoofdkantoor van Paradigit als designer. Hij testte voor ons de nieuwe Surface Book van Microsoft en schreef een blog over zijn bevindingen.

Als designer van Paradigit ben ik altijd bezig met het zoeken naar manieren om mijn werk zo leuk en makkelijk mogelijk te maken. Toen ik de vraag kreeg of ik een dag zou willen werken op de Microsoft Surface Book zei ik natuurlijk meteen ja. Een prachtig apparaat om te zien, daar is iedereen het wel over eens. Maar werkt het ook makkelijk als je het intensief gebruikt voor het maken van afbeeldingen, affiches, posters en videomateriaal? Dat wilde ik uit gaan vinden.

Het eerste wat mij opviel toen ik het apparaat uit de doos haalde was dat de bouwkwaliteit van de Surface Book echt heel erg goed is. Het 2-in-1 device voelt stevig aan en straalt klasse uit. Ik was bang dat de laptop wat ‘losjes’ zou zijn omdat het scherm afklikbaar is en dit vaak resulteert in een wat minder stevige verbinding tussen het toetsenbord en het beeldscherm. Niets was minder waar, doordat je het scherm met een knop op het toetsenbord los moet klikken, wordt het scherm in de laptopstand stevig op het toetsenbord bevestigd.

"Ideaal en erg handig, zeker als je veel in teamverband werkt."

Het opstarten van de Surface Book is ook heel erg snel. Binnen enkele seconden zie je het Windows 10 inlogscherm al voor je. De snelle processor en de ingebouwde SSD werpen hier zeker vruchten af. Bij het inlogscherm zie je eigenlijk onmiddellijk hoe scherp het scherm is. De resolutie van 3000 x 2000 pixels zorgt voor haarscherpe beelden en mooie kleuren.

Dit komt natuurlijk ook van pas tijdens het ontwerpen. Voor mijn gevoel waren de kleuren van de Surface Book erg natuurgetrouw en de hoge resolutie van het beeldscherm zorgt ervoor dat je ook bij preciezer designwerk tot op de pixel nauwkeurig kunt passen en meten. Zeker met de nieuwe Adobe CC suite is dit een fluitje van een cent. Een nadeel van het scherm vond ik de reflectie. Ondanks dat Microsoft zegt dat het scherm door de PixelSense technologie niet veel reflecteert, bleek dit in praktijk toch niet zo te zijn.

Een ander groot voordeel van dit apparaat is dat het scherm los te koppelen is. Meerdere malen liep ik met mijn scherm even naar een collega om een design te laten zien. Met de Microsoft Ink applicatie maakten we samen wat notities op het scherm, zodat ik deze terug op mijn plek eenvoudig kon aanpassen. Ideaal en erg handig, zeker als je veel in teamverband werkt.

"Nu nog even mijn leidinggevende lief aankijken of ik mag blijven werken op de Surface Book.."

De snelheid van de Surface Book is zoals verwacht geen probleem. Ik heb geen haperingen, stotteringen of lange wachttijden meegemaakt. Alles gaat snel en vloeiend, zelfs het renderen van de video (zoals op deze pagina staat) was binnen 1,5 minuut gepiept. Perfect! De Surface Book past alleen de videobewerking skills niet automatisch aan helaas, zoals jullie ook kunnen zien ;-).

De Surface Book heeft mij aangenaam verrast. De stevige, prachtig ontworpen buitenkant wordt vergezeld door een hele snelle en betrouwbare binnenkant. Ik kan dit apparaat zeker aanraden. Natuurlijk is het een hoop geld, maar in ruil daarvoor ben je wel in het bezit van een fantastisch 2-in-1 apparaat dat aan al je wensen zal voldoen. Helemaal top! Nu nog even mijn leidinggevende lief aankijken of ik mag blijven werken op de Surface Book..

Voor deze review heeft Dave de Microsoft Surface Book - i5 - 128 GB getest. Deze laptop is uitgerust met een Intel Core i5 processor, 8gb werkgeheugen en een 128 GB SSD. Bekijk op onze speciale Microsoft Surface Book pagina alle Surface Book configuraties.