Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

Laptop mee naar Amerika? 4 do’s & don’ts

laptops
amerika
handbagage
regels

Heb jij een vakantie naar Amerika op de planning staan? En bestaat je paklijst uit aardig wat tech producten? Dan zou het zomaar kunnen dat je voor onaangename verrassingen komt te staan op het vliegveld. Het laptopverbod is gelukkig niet meer van kracht, maar in plaats daarvan zijn er strengere regels voor het meenemen van elektrische apparaten in de handbagage. In deze tip bespreken we wat wel en wat niet mee mag in je handbagage naar Amerika. 

1. Controleer al je tech gear

Je hebt vast in het nieuws gehoord dat laptops die open zijn geweest of die een beschadiging hebben worden geweigerd op vluchten van Schiphol naar de Verenigde Staten. Maar wist je ook dat deze aangescherpte controles ook van toepassing zijn op andere digitale apparaten? De regels gelden voor alle apparaten die groter zijn dan een smartphone, dus behalve laptops ook tablets, e-readers en camera's. Controleer voor vertrek dus al je apparaten!

2. No go: kieren, scheuren en gaten

De controles op Schiphol en in Amerika zijn op zijn zachtst gezegd streng. Apparaten die open zijn geweest worden geweigerd. Ook apparaten die slechts een schroefje missen, mogen niet meer mee in de handbagage. Check dus voor vertrek je smartphone, tablet, etc. op kieren, scheuren en gaten. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. 

3. Kom op tijd

Heb je al online ingecheckt? Dan hoef je geen uren van te voren op Schiphol te zijn, toch? Helaas, door de strengere controles op Schiphol is het verstandig om ruim op tijd op het vliegveld te zijn. Schiphol raadt reizigers die naar Amerika vliegen aan om minstens 3 uur voor vertrek aanwezig te zijn. Hiermee voorkom je een hoop stress.

4. Wel zo veilig

De extra maatregelen zijn vervelend, maar houd in gedachten dat dit uiteindelijk voor je eigen veiligheid is. Dankzij de extra maatregelen kun je met een gerust hart in het vliegtuig naar Amerika stappen.

Twijfel je na het lezen van deze tip nog of jouw apparaten aan de richtlijnen voor handbagage voldoen? Kom dan langs in een van onze winkels. Onze specialisten kijken je laptop, smartphone of tablet graag voor je na op gebreken. Je vindt hier meer informatie over service in onze winkels.