Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

Laatste kans voor de gratis Windows 10-upgrade

software
windows 10

Daarna is het niet meer mogelijk om uw systeem gratis te upgraden naar Windows 10. Maar moet u Windows 10 nu wel of niet installeren? Kan uw computer wel de upgrade aan?

Tot wanneer is Windows 10 nog gratis te downloaden?

Tot 29 juli 2016. U kunt dan nog voor deze datum gratis upgraden naar de nieuwe versie van Windows. Wil u de upgrade uitvoeren na 29 juli? Dan betaalt u €119 euro voor de Home editie en €169 voor de Pro editie

Wat is het verschil tussen Home en Pro?

De Pro-versie van Windows 10 is meer gericht op de zakelijke markt, maar kan ook prima op een thuiscomputer worden ingezet. Met Windows 10 Pro is extra functionaliteit toegevoegd als Remote Desktop, beheer voor profielen en Active Directory, en policies. De Pro-versie bevat bovendien ondersteuning voor Windows Update for Business, waarbij updates voor het besturingssysteem via kleinere updates worden uitgerold, vaak zonder herstart van het systeem. Daarnaast kunnen ook Windows-apps via deze methode worden uitgerold.

Wel of niet upgraden?

De vraag of u maar beter wel kunt upgraden naar Windows 10 of niet, hangt van enkele zaken af. Gebruikt u een computer op leeftijd, laten we zeggen van 4 jaar of ouder, dan is de kans groot dat u binnenkort de overstap naar een nieuwe wilt maken. In zo'n geval is het wellicht niet de moeite waard om naar Windows 10 over te stappen. Maar is uw computer betrekkelijk jong en bent u van plan er nog een tijdje mee te werken, dan raden we u aan om in de 'vaart der volkeren' mee te gaan.

Is mijn computer geschikt voor Windows 10?

Dat hangt af van de computer waarop je Windows 10 wil installeren. Windows 10 is namelijk gemaakt met het oog op de toekomst. Dat betekent dat het besturingssysteem op oudere laptops en desktops waarschijnlijk minder goed werkt. Microsoft heeft de minimale vereisten op een rij gezet:

  • 1 GHz processor of hoger
  • 1 GB geheugen voor de 32-bits versie of 2 GB voor het 64-bits systeem
  • 16 GB opslagruimte op de harde schijf
  • Een DirectX 9-videokaart met WDDM-driver

Wilt uw weten wat de specificaties zijn van uw apparaat? Ga dan naar het apparatenbeheer, door te kiezen voor ‘Start’ en in het zoekvak ‘systeem’ in te typen.

Hoe kunt u voor 29 juli 2016 upgraden?

U kunt de upgrade naar Windows 10 nog op verschillende manieren uitvoeren.

1. Via de Windows 10 Download app

Kunt u uw apparaat upgraden naar Windows 10, dan verschijnt de Windows 10 Download app in de Windows taakbalk. U herkent de app aan het Windows pictogram. Met deze app reserveert u de upgrade en krijgt u een melding als u kunt upgraden. Kunt u niet wachten en heeft u nog geen melding gekregen van de Windows 10 Download app? Dan kunt u Windows 10 handmatig binnenhalen via Windows Update.

2. Via Windows Update

Open 'Windows Update', door te kiezen voor 'Start' en in het zoekvak 'Windows Update' in te typen. De upgrade staat klaar om te worden gedownload. Zodra u de upgrade heeft gedownload, kunt u de installatie ervan starten.

3. Als download of via een USB stick of DVD

U kunt Windows 10 ook op andere manieren krijgen. Zo kunt u Windows 10 downloaden of installeren van een USB stick of DVD. Dan dubbelklikt u op het installatiebestand van Windows (herkenbaar als Setup.exe). Klik op 'Nu installeren' en vervolgens wordt de upgrade gestart.

Bekijk alle tips