Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

iPhone 5, 6 en 7: hoe u een harde reset kunt uitvoeren

smartphone
iphone

Gelukkig komt het niet vaak voor, maar het kan gebeuren dat uw iPhone vastloopt. Opnieuw opstarten kan een oplossing zijn, maar helaas niet altijd. Wanneer uw telefoon echt ‘bevroren’ is, zit er soms niets anders op dan het apparaat te resetten. In deze tip laten we je zien hoe u een iPhone 5, 6S (en ouder) en een iPhone 7 herstart, reset en hoe u de telefoon terug kunt zetten naar de fabrieksinstellingen.

Oplossing 1: iPhone opnieuw starten

Wanneer uw iPhone vastloopt: geen paniek! Probeer eerst uw telefoon opnieuw op te starten. Dit lost het probleem in de meeste gevallen al gelijk op. Hoe u dit doet? Houd allereerst de aan/uit-knop een paar tellen ingedrukt. Vervolgens verschijnt er (als het goed is) een ‘zet uit’ icoontje in beeld. Gebeurt dit niet? Ga dan naar oplossing 2. Mocht dit wel goed gaan: schuif het icoontje van links naar rechts, wacht even en houd de aan/uit- knop weer ingedrukt. De telefoon herstart zichzelf en u kunt als het goed is weer probleemloos uw iPhone gebruiken.

Oplossing 2: harde reset

Mocht uw iPhone niet reageren op het herstarten, dan kunt u een harde reset proberen. Resetten klinkt misschien eng, maar met een harde reset verliest u geen data. Dit is daarom een handige manier om een bevroren telefoon weer aan de praat te krijgen. Een harde reset bij de iPhone 7 gaat als volgt in zijn werk: houd de aan/uit-knop en volume omlaag knop (aan de zijkant van de iPhone) tegelijk ingedrukt. De iPhone sluit zichzelf na enkele seconden af en zal automatisch opnieuw opstarten. Heeft u een iPhone 6S of ouder? Houd dan voor een harde reset de aan/uit-knop en homeknop enkele seconden tegelijk ingedrukt.

Oplossing 3: reset zonder back-up

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u alle data en instellingen wilt wissen. om de iPhone fabrieksinstellingen te herstellen moet uw iPhone minstens 50 procent zijn opgeladen. Ga vervolgens naar: Instellingen > Algemeen. Scrol naar ‘Stel opnieuw in’ en tik op ‘Wis alle inhoud en instellingen’. Bevestig uw keuze en wacht tot de fabrieksinstellingen zijn hersteld. Let op: deze handeling wist alle data op uw iPhone! Maak indien nodig dus een back-up.

Bekijk alle tips