Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Het bureaublad in Windows 8

software

Sinds  oktober 2013 is er een update van Windows 8 beschikbaar: Windows 8.1. De  overschakeling naar Windows 8 heeft veel verschillende reacties opgeroepen.  Gebruikers vonden het bijvoorbeeld vervelend dat het bureaublad niet direct  opgestart kon worden. Daarom zijn er een aantal dingen veranderd in de update  naar Windows 8.1. Zo is het onder andere mogelijk om het startscherm te  personaliseren, in één keer overal te zoeken en gebruik te maken van het  vertrouwde bureaublad. Dit bureaublad met mappen en pictogrammen is er nog  altijd, maar dan met een vernieuwd taakbeheer en een gestroomlijnd  bestandsbeheer. Ook kun je met één tik of klik het bureaublad openen en ook  weer terugkeren naar uw startscherm. Door middel van deze nieuwe functie kunt u  er dus voor kiezen om bij het opstarten direct naar het bureaublad te gaan, net  zoals dat voorheen ook met Windows 7 ging.

Het vertrouwde bureaublad instellen

Wilt  u direct op kunnen starten naar uw bureaublad? Ga naar het bureaublad,  eventueel door in het startscherm te klikken op de startknop. Wijs onder in  beeld een leeg plekje op de taakbalk aan. De taakbalk is de balk waarin onder  meer de startknop staat. Klik op de rechtermuisknop > 'Eigenschappen' > tabblad 'Navigatie'.  Zet een vinkje voor 'Wanneer ik mij  aanmeld of alle apps op een scherm sluit, naar het Bureaublad gaan in plaats van Start'. Klik op OK. 

Als  u bovenstaande stappen heeft afgerond, gaat u voortaan direct naar het bureaublad  na het starten van Windows. Wanneer u niet tevreden bent over deze functie, dan  kun u hem op dezelfde wijze weer uitschakelen.

Wilt u meer informatie over Windows 8? Stel uw vraag in ons Helpcenter of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Veilig updaten naar Windows 8.1

Bekijk alle tips Bekijk alle Windows software