Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

File Managers voor de Android tablet

tablets

Wanneer uw een Android tablet heeft, kunt u door apps en bestanden bladeren. Als u met veel bestanden werkt die op verschillende locaties, bijvoorbeeld in de cloud, opgeslagen worden, dan kan Android onoverzichtelijk zijn om met uw bestanden te werken. Er zijn echter alternatieven voor het File Manager systeem van Android, die u daarbij kunnen helpen. Wij bespreken hier twee van dergelijke apps: Astro File Manager en ES File Explorer.

Astro File Manager voor Android

Astro File Manager kunt u installeren via de Google Play Store. Na installatie zal deze app vragen welke cloud services u wilt gebruiken. Zo kunt u onder andere verbinden met Dropbox, Google Drive en SkyDrive. Als u deze apps reeds geïnstalleerd heeft op uw Android tablet, dan kan Astro File Manager automatisch verbinden met deze cloud services.

Nadat u heeft ingesteld welke services u gebruikt, kunt u kiezen op welk medium u bestanden wilt benaderen. Dit kan op de eerder genoemde cloud services, maar ook op het opslaggeheugen van de Android tablet zelf. Bestanden en mappen worden standaard getoond, vergelijkbaar met Windows Verkenner, maar Astro File Manager biedt verschillende view instellingen.

U kunt ook zoeken naar bestanden op naam en op type. Hierbij kunt u aangeven op welke media (opslaggeheugen, cloud services) u wilt zoeken. Astro File Manager is een overzichtelijke app, die eenvoudig werkt.

ES File Explorer voor Android

Een andere app om uw bestanden te beheren is ES File  Explorer. Ook met ES File Explorer kunt u verbinden met cloud services. Sterker  nog, ES File Explorer biedt ondersteuning voor meer cloud services dan Astro  File Manager. Zo wordt onder andere ook Ubuntu ondersteund door ES File  Explorer. Daarnaast kunt u ES File Explorer gebruiken om met FTP servers te  verbinden.

Beide apps kunnen ook in een lokaal netwerk bladeren, maar  ES File Explorer kan als enige ook via Bluetooth opslagmedia benaderen.  Uiteraard kunt u ook bladeren door bestanden van het opslaggeheugen van uw  Android tablet.

File Managers kiezen

Astro File Manager is een overzichtelijk, makkelijk te bedienen app om uw bestanden op uw tablet en op cloud services te beheren. ES File Explorer is minder overzichtelijk, maar biedt wel meer opties en meer ondersteuning, zoals voor FTP. Beide apps zijn gratis en als u een alternatief zoekt voor het File Manager systeem van Android, dan adviseren wij beide apps uit te proberen om te kijken welke het beste bij u past.

Wilt u meer informatie over tablets of hulp bij de keuze van de juiste tablet? Bekijk dan onze tablet koopgids of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Hoe kan ik mijn Android tablet updaten?

Bekijk alle tips Bekijk alle tablets