Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Draadloos opladen met Qi technologie

smartphones

Steeds meer producten zijn draadloos te gebruiken, ideaal toch? Uiteraard is een smartphone draadloos, maar we hebben nog wel een kabeltje nodig voor het opladen. Dat is nu verleden tijd. De draadloze oplader is ideaal voor wie zijn telefoon intensief gebruikt. U legt uw smartphone simpelweg op een zogeheten dock en het toestel begint automatisch met opladen. Als u 'm nodig heeft pakt u 'm er gewoon even af. Geen gedoe meer met kabeltjes erin of eruit halen.

Qi technologie

Het draadloos opladen werkt met Qi technologie. Dit is de nieuwe wereldwijde standaard voor draadloos opladen. Qi werkt door elektrische energie dat via een magnetisch veld wordt getransporteerd tussen twee objecten. Om hier gebruik van te kunnen maken moet uw telefoon Qi ondersteunen. Het kan zijn dat dit al standaard is ingebouwd. Deze standaard voor draadloos opladen wordt door alle grote fabrikanten gebruikt.

Ingebouwd of voorbereid

Er zijn smartphones die een ingebouwde Qi ontvanger bezitten. Deze zijn direct te gebruiken met een draadloze lader. Sommige smartphones zijn voorbereid op draadloos opladen. Door middel van een speciale achterkant of Qi inleg over de accu kunnen deze gebruikt worden met een draadloze oplader. Let op! Deze oplossing wordt niet meegeleverd bij de smartphone, maar dient apart te worden aangeschaft.

Meer weten? Lees ook: Hoe smartphones en tablets met elkaar kunnen samenwerken

Bekijk alle tips Bekijk Alle smartphones