Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

Neem de controle over uw digitale thuis.

Smart Home

Domotica, alles onder controle via uw tablet

veilig wonen

Domotica is een ander woord voor huisautomatisering. Het draait hierbij om de integratie van technologie in en buiten het huis. Zo heb je altijd en overal digitale controle over je huis. De huidige energiemeters (bijvoorbeeld Toon) zijn een typisch voorbeeld van domotica. Deze maken het namelijk mogelijk om digitaal controle te hebben op je energieverbruik. Je kunt dan je verwarming gemakkelijk op afstand bedienen. Een ander voorbeeld van domotica is het automatisch in- en uitschakelen van buitenlampen door middel van een sensor.

Combinatie met tablet

Domotica is steeds meer gekoppeld aan mobiele apparaten. Vanaf uw tablet kunt u inmiddels behoorlijk wat zaken centraal regelen. Met name op het gebied van beveiliging en verlichting komt dit veel voor.

Beveiliging

Als u aan beveiliging van een huis denkt, dan denkt u waarschijnlijk meteen aan een alarmsysteem. Tegenwoordig zijn er systemen die gekoppeld zijn aan het mobiele netwerk. Op het moment dat het systeem detecteert dat er iets niet pluis is, wordt er een bericht verzonden. Dit krijgt u dan binnen op uw tablet.

Naast een alarmsysteem is ook videobewaking een belangrijk onderdeel van de beveiliging van een huis. IP-camera's maken verbinding met het thuisnetwerk. Dit betekent dat u er in principe overal vandaan bij kunt, of u nu in uw eigen netwerk bent of daarbuiten. Zo kunt u, vanaf uw tablet dus altijd zien wat er aan de hand is in uw huis.

Verlichting

Met verlichting is er heel veel mogelijk op het gebied van domotica. Met behulp van speciale adapters kunt u bijvoorbeeld vanaf uw tablet lampen in- en uitschakelen. De adapter steekt u in een stopcontact, waarna u de lamp die u wilt kunnen bedienen in het stopcontact van de adapter stopt. Het apparaat maakt verbinding met uw thuisnetwerk, waar ook uw tablet op is aangesloten, en u kunt vanaf uw tablet die lamp bedienen. U kunt ook meerdere lampen aansluiten en die als een groep aan en uitzetten, maar daar heeft u dan meerdere adapters voor nodig. U kunt dan voor of bij binnenkomst van een kamer op uw tablet aangeven of de verlichting in die kamer aangezet moet worden.

Sfeerverlichting kunt u ook bedienen vanaf uw tablet. Gaat u ontspannen een film kijken, dan zet u de verlichting in een lage stand. Voor het lezen van een boek schroeft u de intensiteit van de verlichting wat omhoog.

Verlichting die is aangesloten op het thuisnetwerk kan ook van buiten het eigen netwerk bediend worden. Zo kunt u ervoor zorgen dat het licht in de gang alvast aan is voordat u het huis binnenstapt.