Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

De startschermen van uw iPad aanpassen

tablets

Het  startscherm of het beginscherm van de iPad wordt veel gebruikt. Het is de  weergave die u ziet bij het aanzetten van de iPad en als u tijdens het gebruik op  de 'Home' knop drukt komt u ook weer  terecht in het beginscherm. Het is slim om uw startschermen daarom goed in te  delen.

U  kunt tot elf startschermen gebruiken, u kunt startschermen toevoegen en  verwijderen en u kunt snelkoppelingen naar applicaties en naar websites op de  startschermen plaatsen.

Applicaties verplaatsen

U  kunt alle iconen (apps en snelkoppelingen naar webpagina's) verplaatsen binnen  één scherm of verplaatsen naar een ander beginscherm. Houd hiervoor uw vinger  op de applicatie die u wilt verplaatsen en houd deze zo'n twee seconden vast,  totdat het logo begint te bewegen. Verplaats het icoon naar de gewenste  positie. Door het icoon helemaal naar links of rechts van het beeldscherm te  bewegen, terwijl u uw vinger op het scherm blijft houden, kunt u deze verplaatsen  naar een ander startscherm. Als u klaar bent met het verplaatsen van de iconen,  druk dan één keer kort op de 'Home' knop.  

Applicaties verwijderen   

Let  goed op bij het verwijderen van een applicatie van het startscherm. Het  verwijderen van een applicatie van het startscherm staat namelijk gelijk aan  het geheel verwijderen van de applicatie van de iPad. Een aangekochte  applicatie zal altijd als 'gekocht' aangemerkt blijven via het aangesloten  iTunes account. Deze app kunt u dus later weer gratis downloaden. 

Houd  uw vinger op de applicatie die u wilt verplaatsen en houd deze zo'n twee  seconden vast, totdat het logo begint te bewegen. Druk op het rode kruisje bij  de applicatie om deze te verwijderen. Na het doorvoeren van alle gewenste  wijzigingen kunt u op de 'Home' knop  drukken, waarna de iPad terugkeert in de normale status op het beginscherm.  

Startscherm toevoegen

U  kunt alleen startschermen toevoegen door middel van het verplaatsen van een  applicatie, zoals hierboven is omschreven. Wilt u een startscherm toevoegen  rechts van alle beginschermen? Verplaats dan in uw meest rechtse beginscherm  een applicatie helemaal naar de rechterzijde van het beeldscherm. Hetzelfde  kunt u aan de linkerzijde van het meest linkse startscherm uitvoeren. U kunt in  totaal maximaal elf beginschermen aanmaken, wat natuurlijk handig is wanneer u  graag voor elk persoon in uw huishouden een apart scherm wilt gebruiken.

Startscherm verwijderen

Als  u alle applicaties of snelkoppelingen van een beginscherm verwijdert of  verplaatst naar een ander startscherm, dan verdwijnt het startscherm zelf ook.

Wilt u meer informatie over tablets of hulp bij de keuze van de juiste tablet? Bekijk dan onze tablet koopgids of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Hoe kan ik mijn iPad updaten?

Bekijk alle tips Bekijk alle tablets