Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

De nieuwe generatie tablets

zakelijk
tablets

De populariteit van tablets stijgt onmiskenbaar met sprongen. In de afgelopen jaren zijn er wereldwijd meer dan 285 miljoen verkocht. Als u al die tablets naast elkaar neerlegt, beslaan ze maar liefst 15 maal de breedte van het vasteland van de Verenigde Staten. Hierbij moet echter een kanttekening worden geplaatst: slechts een fractie van deze tablets wordt zakelijk gebruikt.

Veel mensen gebruiken hun tablet om thuis op de bank de verschillende sociale media sites te bekijken of spelletjes te spelen, maar laten hun tablet thuis wanneer ze naar kantoor gaan.

Traditionele opvatting

De traditionele opvatting is dat tablets leuk zijn als speeltje of als hightech accessoire, bijvoorbeeld om in bed nog wat te internetten, maar dat ze in een bedrijfsomgeving weinig te bieden hebben. Dat was zeker het geval toen de eerste tablets op de markt kwamen. Maar dat is aan het veranderen. Hier zijn vier trends op het gebied van tablets, waardoor deze veranderen van speelgoed voor volwassenen in productieve krachtpatsers. Het is tijd om te bedenken wat tablets voor uw bedrijf kunnen betekenen.

Betere beveiliging

In het begin kenden tablets naast het voordeel van flexibiliteit ook nadelen: veiligheidsproblemen. Bedrijven moesten tablets de toegang tot gevoelige informatie ontzeggen, waardoor deze apparaten niet voor het werk konden worden gebruikt, of het risico van een mogelijke inbreuk accepteren. Dat is verleden tijd. Nieuwe tablets voor de zakelijke markt bieden een scala aan functies, waardoor ze veilig in uw netwerk en met uw data te integreren zijn. Dankzij de verbeterde beveiliging kunnen uw werknemers veilig en gemakkelijk klantgegevens, prijsinformatie en andere gevoelige informatie benaderen.

Keus uit verschillende besturingssystemen

Nieuwe tablets bieden keus uit verschillende besturingssystemen, om uw werknemers te helpen onderweg productief te blijven. Een Android besturingssysteem is door zijn snelheid en gunstige prijs ideaal voor updates en presentaties onderweg, maar voor sommige taken is een volwassen besturingssysteem nodig. Op tablets met Microsoft Windows 8.1 Pro kunnen zakelijke taken worden uitgevoerd en applicaties worden gebruikt die anders op een desktop computer draaien, van Word tot QuickBooks. Windows gebaseerde tablets zijn ook eenvoudig te implementeren en te beheren door uw IT afdeling.

Verschillende invoeropties

Voor sommige jobs is touch invoer niet de snelste methode. Daarom bieden nieuwe tabletmodellen verschillende interactiemethoden, van optionele toetsenborden en muizen tot een pen, en zelfs spraak. Dankzij deze verschillende invoer-, bewerk- en aansluitmogelijkheden kunnen uw werknemers werken zoals zij dat willen, ook op plaatsen waar zij niet over een werkstation beschikken.

Integratie op de werkvloer

Tablets spelen steeds vaker een rol bij het sluiten van een deal, van kantoorpresentaties tot restaurantreserveringen. In nieuwe point-of-sale (POS) oplossingen worden tablets gebruikt om naadloos te wisselen tussen een mobiel en een vaste POS. Dat geeft bedrijven extra flexibiliteit om op drukke momenten in de behoeften van klanten te voorzien en de productiviteit van het winkelpersoneel op rustige momenten te verhogen.

De rode draad in deze trends is dat tablets op kantoor een krachtige, maar budgetvriendelijke schakel in het bedrijfsproces vormen. Business tablets geven werknemers toegang tot realtime informatie, klanten en applicaties in situaties waarin een laptop onhandig en inefficiënt zou zijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de nieuwste geruchten rond business tablets gaan over modellen met meerdere besturingssystemen, een prima manier om een brug te slaan tussen verschillende scenario's en omgevingen. Nu tablets voor kantoorgebruik snel volwassen worden, is het tijd om tablets uit de woonkamer mee te brengen naar de directiekamer.

Meer weten? Lees ook: Hoe veilig is uw tablet of smartphone echt?

Bekijk alle tips Bekijk alle zakelijke tablets