Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Achtergrond instellen op uw tablet

tablets

Eén van de eerste dingen die u wilt personaliseren op uw tablet is de achtergrond.  De mogelijkheden om uw achtergrond aan te passen zijn eindeloos. U kunt een  afbeelding gebruiken voor het toegangsscherm (schermbeveiliging of  ontgrendelscherm) en eentje voor de achtergrond. Het is ook mogelijk om  dezelfde foto hiervoor te gebruiken. U kunt een zelfgemaakte foto als  achtergrond gebruiken of mooie afbeeldingen downloaden van internet of via een  applicatie. Ook is het mogelijk om een live achtergrond of live wallpaper in te stellen.

Achtergrond instellen Android

Er zijn drie methodes waarmee  u de achtergrond van uw tablet kunt wijzigen: via uw startscherm, via de instellingen of via een applicatie.

Achtergrond instellen via uw startscherm

Druk  voor 1 à 2 seconden lang op een leeg stuk van uw startscherm. Een menu verschijnt,  afhankelijk van uw Android versie en tablettype. Eerst moet u 'Achtergronden' of 'Wallpapers' selecteren. Dan komt u in een menu waarin alle opties  voor achtergronden al staan weergegeven.

Bij  andere tablets vindt u rechtsboven in het startscherm een + teken. Klik hierop  en u komt in een menu waarin u alle onderdelen van het startscherm kunt  wijzigen. Klik op 'Achtergronden' of 'Wallpapers'. Nu komt u in een scherm  waarin u dient te selecteren dat u de achtergrond wilt veranderen. Klik op het  tabblad 'Achtergronden' of 'Wallpapers'. Daarna kunt u het type  achtergrond selecteren.

Selecteer 'Achtergronden' om een  voorgeïnstalleerde achtergrond van u tabletfabrikant te gebruiken. Deze foto's  en visuals zijn geoptimaliseerd voor uw type tablet. U kunt ook een eigen foto,  tekening of andere afbeelding gebruiken. Selecteer 'Gallerij' om één van de visuals te kiezen die u zelf hebt gemaakt of  hebt gedownload. Een voorgedefinieerde applicatie voor wallpapers kan ook  voorkomen bij de lijst met achtergrond-typen. Deze kunt u selecteren om direct  naar de app te gaan om daar een achtergrond te selecteren die u wilt gebruiken.

De  Android Gallerij is een applicatie op zich. U hebt ook de mogelijkheid om direct vanuit de Galerij een foto, screenshot of afbeelding in te stellen als  achtergrond.

Live  achtergronden of live wallpapers zijn  bewegende achtergronden. Ook kunnen ze interactief zijn. Zo kunnen ze zich  aanpassen aan de hand van informatie van een sensor op uw telefoon of  informatie via internet. Zo kan een achtergrond een andere animatie vertonen  afhankelijk van het tijdstip, de datum, het weer, uw locatie of het type  activiteit dat u uit aan het voeren bent.

Achtergrond instellen via de instellingen

 Ga  naar 'Instellingen' > 'Weergave' > 'Achtergrond' en selecteer het type achtergrond dat u wilt aanpassen  of veranderen.

Achtergrond instellen via een applicatie

 Via  een specifieke achtergrondapplicatie kunt u direct een gewenste foto of  afbeelding gebruiken als achtergrond. U kunt achtergrondapplicaties downloaden  in de Play Store of via een alternatieve app bibliotheek. Zoek op termen als:  Wallpaper, Achtergrond, Tablet wallpaper, HD wallpaper, Live achtergrond, Live  wallpaper of Background. De zoekterm kan gebruikt worden in combinatie met het  type achtergrond waarnaar u op zoek bent.

Achtergrond instellen iPad

Er zijn twee methoden om een  nieuwe achtergrond in te stellen op uw iPad: via de instellingen of via een afbeelding.

Achtergrond instellen via de instellingen

 Ga  naar 'Instellingen' > 'Helderheid en achtergrond'. Selecteer  voor welke van de schermen u de afbeelding wilt veranderen (achtergrond en/of  toegangsscherm). Selecteer uit de lijst met afbeeldingen een foto of plaatje. U  kunt het formaat bepalen of een uitsnede selecteren met twee vingers. Geef aan  op welke schermen u de afbeelding wilt wijzigen.

Achtergrond instellen via een afbeelding

U  kunt in de galerij met afbeeldingen een afbeelding selecteren en aangeven dat u  de afbeelding toe wilt passen als achtergrond of als afbeelding voor het  toegangsscherm.

 Wilt u meer informatie over tablets of hulp bij de keuze van de juiste tablet? Bekijk dan onze tablet koopgids of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Apps in mappen plaatsen op uw tablet

Bekijk alle tipsBekijk alle tablets