Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

Neem de controle over uw digitale thuis.

Smart Home

Aan de slag met HomeWizard

homewizard
veilig wonen
comfortabel wonen
energiebeheer
verlichting

De HomeWizard Starter Kit is ideaal voor uw kennismaking met Smart Home of domotica. Het pakket bestaat uit vier onderdelen: de HomeWizard zelf, twee schakelaars, een afstandsbediening en een thermometer.

Het HomeWizard basissysteem is het belangrijkste onderdeel van uw Smart Home. Dit kastje verbindt alle andere componenten, die onderdeel uitmaken van uw Smart Home. De twee KlikAanKlikUit-schakelaars kunt u bevestigen tussen een stopcontact en een stekker. Deze schakelaars zorgen ervoor dat de stroomtoevoer naar het apparaat aan- of uitgezet kan worden. Met de HomeWizard kunt u er voor zorgen dat de apparaten in- of juist uitschakelen op bepaalde tijden. De schakelaars zijn ook te besturen met de meegeleverde afstandsbediening. Zo hoeft u uw stoel niet meer uit om een lamp aan of uit te zetten. Tenslotte kunt u met de bijgeleverde thermometer de temperatuur en luchtvochtigheid van zowel binnen als buiten meten.

Eenvoudig installeren

Het installeren van het HomeWizard systeem is erg eenvoudig.

Stap 1: Sluit het HomeWizard basissysteem aan op het stroomnet.

Stap 2: Download de HomeWizard app. Deze is beschikbaar voor smartphones en tablets met een iOS of Android besturingssysteem. Andere apparaten, zoals uw laptop, kunt u ook gebruiken, maar dan maakt u gebruik van een app op het internet. Deze apps zijn cruciaal voor het gebruik van HomeWizard, omdat u hiermee alles bestuurd.

Stap 3: Geef aan met welk draadloos netwerk de HomeWizard verbinding moet maken. Dat moet tijdens het installeren hetzelfde netwerk zijn als het netwerk waarmee uw smartphone of tablet verbonden is.

Stap 4: Verbind vanuit de app de twee schakelaars en de thermometer met de HomeWizard. Hiervoor plaatst u de producten eerst op de plaats waar u ze wilt hebben. De verbinding tussen de HomeWizard en de schakelaars en/of thermometer wordt draadloos gelegd, dus u heeft geen last van extra kabels. Houd er bij het plaatsen van de onderdelen wel rekening mee dat het signaal de HomeWizard moet kunnen bereiken. Plaats een schakelaar of thermometer dus niet te ver bij de HomeWizard vandaan.

Uitbreiden naar wens

Met de Starter Kit van HomeWizard kunt u al redelijk wat bedienen. Er kunnen echter nog meer apparaten en sensoren verbonden worden. Die kunt u er achteraf altijd los bijkopen, maar u kunt ook meteen kiezen voor een pakket, gericht op bijvoorbeeld energieverbruik, weersomstandigheden of signalering en beveiliging. Het mooiste is natuurlijk om alles te combineren, zodat u optimaal kunt genieten van alle voordelen van HomeWizard. Op die manier creëert u een volwaardig Smart Home.

Meer weten? Lees ook: Alles onder controle via uw smartphone of tablet

Bekijk alle tips Bekijk alle HomeWizard producten