Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

Zorgeloos genieten!

Paradigit Tips

5 tips om slimmer je agenda te beheren

agenda
smartphones
apps

Naar school gaan, studeren, sporten, met vrienden afspreken, op stap gaan en zo nu en dan tijd doorbrengen met familie.. Het studentenleven is fantastisch, maar ook hectisch. Om je tijd zo goed als mogelijk te managen is het noodzakelijk om een agenda bij te houden. Maar het beheren van een agenda kan soms nog een vak apart zijn. Om het nieuwe schooljaar goed te beginnen, geven we je 5 tips om je agenda slim te beheren.

Tip 1 | Maak to do lijstjes

Maak iedere avond een lijst van alle schooltaken én privé-taken die je de volgende dag wilt uitvoeren. Zo houd je overzicht en begin je de dag een stuk doelgerichter.

Tip 2 | Synchroniseer al je agenda’s

Op school gebruik je je outlook-agenda, bootcamp van die avond zet je in de google agenda van je telefoon en op Facebook staan al je festivals, feesten en concerten ingepland. Chaos! Synchroniseer daarom al je agenda’s, zodat je hetzelfde ziet op je laptop, tablet en telefoon. Zo voorkom je dubbele afspraken of erger.

Tip 3 | Plan taken niet te krap in

In het begin kan het lastig zijn om een tijdschatting te maken van bepaalde taken. Je zult in het begin van het schooljaar dan ook zien dat je voor veel taken te weinig tijd in je agenda vrij houdt. Om een overvolle agenda te voorkomen, is het handig om in de eerste schoolweken bij te houden hoeveel tijd je in de praktijk aan bepaalde terugkerende taken besteed. Op deze manier kun je een meer realistische tijdsplanning maken.

Tip 4 | Houd een jaaroverzicht bij

Ben je grote, langdurige projecten aan het inplannen, zoals het schrijven van je scriptie? En kun je wel wat overzicht gebruiken? Kijk eens bij de instellingen van je digitale agenda, want daar is een jaarweergave vaak heel makkelijk aan je digitale agenda toe te voegen. Op deze manier heb je altijd een duidelijk overzicht van belangrijke deadlines gedurende het schooljaar.

Tip 5 | Noteer direct al je afspraken

Leer jezelf aan dat je gemaakte afspraken direct in je agenda noteert. Een grote valkuil is namelijk ervan uit te gaan dat je een afspraak wel onthoudt. Het geeft rust wanneer je al je belangrijke taken en afspraken in je agenda noteert. Bovendien kun je voorafgaand aan elke afspraak een melding instellen, zo loop je nooit meer het risico dat je er één vergeet. Met deze tips haal jij gegarandeerd al je deadlines en vergeet je het hele jaar geen enkele afspraak! Maak je nog geen gebruik van een digitale agenda? Dan heb je uiteraard niet veel aan onze adviezen. Lees ook eens de tip: ‘De vier beste agenda apps voor iOS en Android’