Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

Een nieuwe Windows-ervaring: Windows 11

Microsoft heeft de opvolger van Windows 10 aangekondigd. Windows 11. Voor het eerst in 6 jaar krijgt het besturingssysteem van Microsoft een grote update. De update van Windows 10 naar Windows 11 is gratis voor Windows 10 gebruikers en wordt verwacht op 5 oktober 2021. Wat is er nieuw aan Windows 11 en wat kunt u verwachten? Wij zetten de belangrijkste veranderingen voor u op een rijtje.

Een nieuwe look

Het eerste en grootste verschil tussen Windows 10 en Windows 11 is meteen zichtbaar. Na enkele jaren van strakke en hoekige vormgeving is het uiterlijk flink veranderd. Vensters zijn in de hoeken licht afgerond en het startmenu en de pictogrammen op de taakbalk staan nu in het midden van het scherm. Mocht u hier niet aan kunnen wennen, is het ook mogelijk om de pictogrammen te verplaatsen. Het startmenu dat voorheen ‘vast’ zat aan de taakbalk, verschuift een beetje waardoor het ‘los’ zit van de taakbalk. Daarnaast kunt u met behulp van Microsoft Edge een groot aantal widgets selecteren en toevoegen, bijvoorbeeld het weer of het nieuws, zodat u uw eigen inhoud van uw startpagina samen kunt stellen.

Nieuwe functies van Windows 11

Naast een nieuw uiterlijk, bevat Windows 11 ook een aantal nieuwe functies ten opzichte van Windows 10. Een belangrijke hiervan is de nieuwe accufunctie. Via uw instellingen kunt u straks heel makkelijk zien welke applicaties het meeste energie verbruiken. Deze functie komt goed van pas wanneer u veel gebruik maakt van een laptop.

Ook het bekende icoontje voor het uitbreiden van uw schermvenster rechtsboven in beeld, krijgt een nieuwe uitbreiding. U kunt direct selecteren welk venster en welke lay-out u graag wilt zien, zodat u nog sneller en makkelijker kunt multitasken.

Microsoft Teams
Omdat we nu massaal gebruikmaken van Microsoft Teams heeft Microsoft ook hier iets op bedacht. Nu is Teams voor elke Windows gebruiker gratis te downloaden, maar met Windows 11 wordt Teams standaard meegeleverd. Door de software al in het besturingssysteem te programmeren, kan Microsoft meer mensen bereiken.

Android-apps
Op dit moment kunt in de Microsoft Store alleen Microsoft applicaties downloaden. Ook dit is met Windows 11 verleden tijd. Dankzij een techniek, ontworpen door Intel, die het mogelijk maakt om mobiele apps te laten draaien op Windows 11, kunnen smartphone applicaties van Android nu ook op laptops en desktops gebruikt worden.

Alle Windows 11 laptops

Wanneer komt Windows 11 uit?

Windows 11 is vanaf 5 oktober 2021 beschikbaar. Dan start Microsoft met uit gefaseerd uitsturen van de gratis upgrade naar Windows 11 naar gebruikers die daarvoor in aanmerking komen. Het is vanaf 5 oktober ook mogelijk om een handmatige update uit te voeren en Windows 11 los te kopen. Naar verwachting hebben halverwege 2022 alle in aanmerking komende pc's de upgrade ontvangen. Om uw apparaat te voorzien van de nieuwe upgrade moet hij wel aan een aantal specifieke eisen.

PC Health check-app
Wilt u controleren of uw huidige laptop of desktop aan de vereisten voldoet om te upgraden naar Windows 11? Gebruik dan de PC Health check-app. Of kijk op deze pagina: Windows 11 specificaties.

Bent u nog niet klaar om over te stappen naar Windows 11? Dan kunt u Windows 10 voorlopig nog even blijven gebruiken. Windows 10 wordt tot 14 oktober 2025 ondersteunt.

Wilt u meer lezen over Windows 11 of heeft u vragen? Bekijk dan onze klantenservicepagina of de uitgebreide pagina van Microsoft over Windows 11 en bekijk de FAQ.