Voor 20:00 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf € 20,-

14 dagen bedenktijd

De specialist, legt het uit!

Paradigit Tips

Het geheugen van mijn tablet uitbreiden

tablets

Tablets hebben standaard meestal een beperkte  opslagcapaciteit. Afhankelijk van het type tablet dat u heeft kunt u dit  uitbreiden.

Android | Als u een Android tablet vooral gebruikt om te internetten, lezen of voor apps, dan  heeft u niet veel opslaggeheugen nodig. Als u echter films wilt kijken of MP3's  wilt luisteren op uw tablet, dan kan het opslaggeheugen van uw tablet snel vol  raken. We bespreken twee manieren om het geheugen van uw Android te vergroten:  met een MicroSD kaartje en via een USB stick.

iPad | Een iPad  heeft een vaste hoeveelheid opslaggeheugen dat u in principe niet uit kunt  breiden. We raden mensen dan ook altijd aan om goed te bedenken hoeveel  opslagruimte ze nodig hebben, alvorens een iPad te kopen. Toch is er een  enigszins omslachtige methode waarmee u het opslaggeheugen uit kunt breiden,  namelijk via de iPad Camera Connection Kit.

Android tablet geheugen uitbreiden  

U kunt het geheugen van uw Android tablet uitbreiden door  middel van een MicroSD kaart of via een USB stick.  

MicroSD kaart

Een MicroSD kaart is een klein geheugenkaartje variërend van  4GB tot 64GB. Een voorwaarde is wel dat uw Android tablet een MicroSD slot  heeft. Ook ondersteunen tablets een maximale hoeveelheid opslaggeheugen voor een  MicroSD kaart. Een MicroSD kaart kunt u gewoon in uw tablet houden en is dus  een praktische manier om het opslaggeheugen van uw Android tablet permanent uit  te breiden. Overigens is het MicroSD formaat het meest voorkomend bij tablets,  maar er bestaan ook tablets met een groter SD slot. Check dus even of uw tablet  over een MicroSD of SD slot beschikt, voordat u een (Micro)SD kaart aanschaft.   

USB Stick   

Android tablets beschikken over een MicroUSB poort, waarmee  u uw Android tablet kunt opladen of kunt verbinden met een computer. Deze  MicroUSB poort kunt u soms ook gebruiken om een USB stick in te steken. Dit kan  als de USB poort op uw tablet een zogenaamde ‘host’ functie heeft. Hiervoor  heeft u echter wel een omzetstuk of kabeltje nodig van USB naar microUSB. Een  USB stick gebruiken voor uw tablet is handig, als u bijvoorbeeld een film wilt  kijken op uw tablet, maar niet handig om permanent te gebruiken. U wilt  natuurlijk niet altijd een USB stick aan uw tablet hangen. Aan de andere kant  is een USB stick wel handig om informatie op uw tablet uit te lezen, die u niet  wilt opslaan op uw tablet, zoals bedrijfsgevoelige informatie.   

Uiteraard kunt u ook beide methoden gebruiken, indien  mogelijk, om het geheugen van uw Android tablet te vergroten.

iPad geheugen uitbreiden 

U kunt het geheugen van uw iPad uitbreiden door middel van  een iPad Camera Connection Kit. Deze Kit is een omzetstuk, bedoeld om foto's en  video's via USB of SD kaart van een camera af te halen. Apple ondersteunt  hierbij de volgende formaten: H264- en MPEG-4 video's in .m4v, .mp4, of .mov.  formaat en standaard fotoformaten als jpeg en raw.  

U kunt uw iPad als het ware voor de gek houden door op een  SD kaart of USB stick een map DCIM aan te maken, zoals camera SD kaarten die  hebben. Als u vervolgens deze SD kaart of USB stick via de iPad Camera  Connection Kit verbindt met uw iPad, dan zal uw iPad proberen video's en foto's  te importeren. De methode werkt met SD kaarten tot en met 32GB en USB sticks  die een beperkte hoeveelheid stroom verbruiken. Omdat de iPad slechts een  beperkte hoeveelheid stroom kan leveren via USB, zullen niet alle USB sticks  werken via deze methode.    

Een nadeel van deze methode is wel, dat wanneer het  opslaggeheugen van uw iPad vol is, u bestanden zal moeten verwijderen, voordat  u andere bestanden via de iPad Camera Connection Kit kunt importeren. Deze  methode is wel handig als u bijvoorbeeld op vakantie gaat en enkele films wilt  kijken op uw iPad tijdens de vakantie. De films die u al gezien heeft kunt u  dan namelijk verwijderen en de films die u wilt kijken kunt u vervolgens  importeren.  

Wilt u meer informatie over tablets of hulp bij de keuze van de juiste tablet? Bekijk dan onze tablet koopgids of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

Meer weten? Lees ook: Hoe stelt u uw e-mail in op uw tablet?

Bekijk alle tips Bekijk alle tablets