• Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 23:30 besteld, morgen in huis!
  • Gratis en eenvoudig retourneren

Smart weegschalen koopgids

Wat zijn smart weegschalen?

Wat zijn smart weegschalen?De weegschalen die wij verkopen zijn zogeheten smart scales. Ze kunnen naast lichaamsgewicht namelijk nog veel meer meten. Bijvoorbeeld Body Mass Index (BMI), een index voor het gewicht in verhouding tot lichaamslengte. Sommige smart scales kunnen zelfs heel nauwkeurig de samenstelling van uw lichaam meten: hoeveel procent is lichaamsvet, bot- of spiermassa? De meeste weegschalen houden via een app automatisch iedere keer dat u op de weegschaal hebt gestaan uw gewicht bij. U kunt uzelf een doel stellen, qua gewicht of lichaamsvet, en daar met ondersteuning van de bijbehorende app naartoe werken. Of u nu een paar kilo kwijt wilt, heel sportief bent of juist om medische redenen uw BMI in de gaten wilt houden: smart scales kunnen door iedereen gebruikt worden.

Waar let u op tijdens het kopen?

Hoewel alle weegschalen in principe dezelfde functie hebben, verschillen ze onderling qua functionaliteiten en looks. Als u van plan bent om een smart scale aan te schaffen, dan is het belangrijk om voor uzelf te bepalen welke functies u belangrijk vindt. Wat moet er bijvoorbeeld gemeten worden (zoals BMI, vetpercentage en/of hartslag), op wat voor manier moet de weegschaal synchroniseren met een smartphone of tablet en ook niet onbelangrijk: welke kleur weegschaal past er in de badkamer? Hieronder worden de verschillende functionaliteiten toegelicht, zodat u er op eenvoudige wijze achter kunt komen welke smart scale het beste bij uw situatie past.

Wat wordt er gemeten?

Hoe geavanceerder een smart scale is, hoe meer er gemeten kan worden. De iHealth HS3 en de Withings Wireless scale meten allebei alleen uw gewicht en BMI. De Fitbit Aria meet naast gewicht en BMI ook uw vetpercentage. De Withings Smart Body Analyzer gaat nog iets verder en geeft daarnaast ook uw hartslag en de luchtkwaliteit in de kamer waar de weegschaal staat aan. Met de Beurer BF100 en de smart weegschalen van Medisana kunnen gebruikers ook inzicht krijgen in de samenstelling van hun lichaam. Zo wordt er niet alleen gewicht en BMI gemeten, maar ook lichaamsvet, vocht, spier- en botmassa. Daarnaast geeft de Beurer BF800 ook uw AMR en BMR aan, wat staat voor Basic Metabolic Rate en Active Metabolic Rate. BMR geeft het minimale aantal calorieën aan wat het lichaam iedere dag nodig heeft voor de stofwisseling om goed te functioneren. De AMR is het aantal calorieën dat nodig is voor basisbeweging en andere activiteiten. De Beurer BF100 meet alle bovenstaande zaken en maakt daarbij ook nog een onderscheid tussen het boven- en onderlichaam. Tenslotte kunt u bij de Medisana TargetScale 2 een streefgewicht opgeven en visualiseert deze smart weegschaal vervolgens met behulp van lichtringen het verschil tussen uw huidige en uw streefgewicht.

Synchronisatie

Hoewel alle weegschalen ook een beeldscherm hebben, werken de smart scales ook samen met apps en/of desktop programma's. Hoe deze synchronisatie verloopt is afhankelijk van de weegschaal. Zo synchroniseert de Fitbit Aria via het Wifi netwerk, de iHealth HS3 via Bluetooth en de Beurer BF100 met een USB kabel.

Familie

De weegschalen van Beurer, Fitbit, Withings, Medisana en iHealth zijn niet slechts bedoeld voor één gebruiker. Meerdere familieleden kunnen van één weegschaal gebruik maken en hun persoonlijke informatie op hun eigen account opslaan. Bij de Withing Smart Body Analyzers kunnen tot acht verschillende personen de weegschaal gebruiken, de iHealth HS5 kan de data van maar liefst 20 verschillende gebruikers registreren.

App of desktop programma

Alle smart scales van Paradigit werken samen met een app en/of een desktop programma. Het idee hierachter is dat u op deze manier inzicht kunt krijgen in uw gewicht gedurende een langere periode. Een alsmaar dalende lijn kan voor een gebruiker die hard zijn of haar best doet om af te vallen een zeer motiverende werking hebben. De weegschalen van Beurer werken met Beurer’s HealthManager, voor de Withings weegschalen dient de Health Mate app gedownload te worden.

Andere gezondheids- en fitness apps

Werkt u graag met een bepaalde app bij het hardlopen of gebruikt u een eet app om uw calorieën te tellen, dan is het handig om van te voren te kijken of de smart scale samenwerkt met die specifieke app. De Fitbit Aria werkt bijvoorbeeld met MapMyFitness, de iHealth HS3 en HS5 met MyFitnessPal en de Withings Wireless Scale met RunKeeper.

Type smartphone

Hoe nieuw uw telefoon is en welk besturingssysteem er op draait (iOS of Android), spelen allebei mee in de keuze voor een smart scale. De meeste weegschalen ondersteunen echter zowel iOS als Android toestellen.

Deze koopgids is mede mogelijk gemaakt door SmartHealth, de Nederlandse trendwatcher op het gebied van digitale gezondheidszorg.

Bekijk alle smart weegschalen