• Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 23:30 besteld, morgen in huis!
  • Gratis en eenvoudig retourneren

Koopgids Voeding

Gaat u uw computer zelf samenstellen, of maakt uw computer zoveel lawaai dat de voeding aan vervanging toe is? Het is belangrijk dat u de juiste voeding kiest voor uw computer. Een computervoeding of PSU zorgt er namelijk voor dat alle componenten in uw computer van voldoende stroom worden voorzien. Zo heeft een echte krachtpatser of game computer een voeding met meer vermogen nodig dan bijvoorbeeld een computer voor basisgebruik. Wij leggen u graag uit waar u op kunt letten bij de aanschaf van een voeding.

Wat doet een voeding?

Een voeding verdeelt het stroomsignaal uit uw stopcontact over alle componenten van uw computer. Het is dan ook belangrijk dat u de juiste voeding kiest, als u bijvoorbeeld een voeding met een te laag voltage koopt kan het zijn dat uw computer niet goed werkt en kunnen zelfs de componenten beschadigd raken.

Soorten voedingen

Aan een voeding zitten verschillende aansluitingen voor de verschillende componenten die u in computer wilt inbouwen. Er zijn twee verschillende soorten voedingen beschikbaar. Het verschil zit in de manier van aansluiten.

Standaard voeding | Bij deze voeding zitten alle aansluitkabels vast aan de voeding zelf. Deze kunt u aansluiten op de verschillende componenten. De kabels die u niet gebruikt liggen los in de kast van uw computer.

Modulaire voeding | Deze voeding heeft vaak maar één kabel, die op het moederbord wordt aangesloten. De overige kabels kunnen worden aangesloten wanneer dit nodig is. Zo vermijdt u complete kabelbossen in uw computer, blijft uw computer opgeruimd en heeft u meer ruimte.

Vermogen van de voeding

Het vermogen of wattage van de voeding varieert per computer en is afhankelijk van de hoeveelheid onderdelen die u in uw computer heeft geïnstalleerd. De juiste wattage van uw voeding is dus afhankelijk van de hoeveelheid componenten. In de specificaties van de componenten kunt u terugvinden hoeveel voeding deze nodig hebben. Houd bij de keuze ook rekening met eventueel toekomstige uitbreidingen.

Geluidsniveau voeding

Wilt u zo stil mogelijk werken met uw computer? Let dan op hoeveel geluid de voeding produceert. Dit staat meestal in de specificaties van de voeding vermeld.

Bij het kiezen van een voeding let u dus op drie zaken: de aansluitingen, de wattage en de geluidsproductie. Wilt u meer informatie over voedingen of hulp bij de keuze van de juiste voeding? Bekijk dan onze voedingen.

Bekijk alle voedingen