• Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 23:30 besteld, morgen in huis!
  • Gratis en eenvoudig retourneren

Koopgids Printer

Foto’s, uitnodigingen of een verslag. U wilt natuurlijk dat deze geprint worden in de beste kwaliteit. De printer waar u het betreffende document op print, speelt hierbij een belangrijke rol. Zo zijn er printers die gebruikmaken van verschillende printtechnieken en kunt u ook kiezen voor en printer die eveneens kan kopiëren en scannen. Wij leggen graag de verschillende aspecten uit waar u op kunt letten bij de aanschaf van de juiste printer.

Inkjet en laser

Er zijn twee soorten printers: inkjet printers en laser printers. Het verschil zit in de printtechniek. Een inkjet printer is een printer die gebruikmaakt van vloeibare inkt uit een cartridge. Deze inkt wordt op het papier gesproeid, zodat een tekst of afbeelding gevormd wordt. Deze printers worden vaak gebruikt voor thuisgebruik of door kleine bedrijven.  Een laserprinter maakt gebruik van gekleurd poeder uit een toner, welke door lasertechnologie op het papier wordt gehecht. Deze printers worden vaak door bedrijven gebruikt, omdat de kosten van het printen bij grote hoeveelheden lager is dan bij inkjet printers.

Resolutie

De resolutie van een printer wordt aangegeven in DPI (Dots Per Inch). Dit geeft aan hoeveel inktpunten per inch afgedrukt worden. Hoe hoger de DPI, hoe meer inktpunten er geprint kunnen worden per inch en hoe hoger de kwaliteit is van uw afdruk.

Snelheid

De snelheid van de printer wordt aangegeven in pagina’s per minuut, dit is een gemiddelde snelheid. Als u thuis aan het printen bent lijkt dit op het eerste gezicht niet zo belangrijk, maar als u meerdere pagina’s af wilt drukken kan een snelle printer zeker een voordeel zijn.

Verbindingsmogelijkheden

Printers worden met een USB aansluiting verbonden met de computer of laptop. Maar er zijn nog veel meer andere mogelijkheden. Steeds meer printers hebben tegenwoordig de mogelijkheid om draadloos te printen door connectie te maken met het draadloos internet netwerk. Dit kan bijvoorbeeld vanaf uw desktop pc, maar met een speciale app kunt u tevens vanaf uw tablet of telefoon printopdrachten naar de printer versturen.

Cloud printing geeft u de mogelijkheid op afstand te printen. U slaat uw documenten op in de cloud en verzendt ze via het internet naar de printer. Wilt u rechtstreeks printen vanaf een geheugenkaart of USB stick? Zorg dan dat de printer een ingebouwde kaartlezer of USB aansluiting heeft. U kunt dan printen zonder dat u de computer hoeft te gebruiken.

Kosten cartridges

Let bij de aanschaf van een printer op de kosten van een nieuwe cartridge of toner. Het kan zijn dat deze duurder zijn dan de aanschafprijs van de printer. Soms is het dan beter een duurdere printer te overwegen die goedkopere cartridges heeft. Kijk ook of de printer de mogelijkheid heeft om de cartridges of toners los van elkaar te vervangen. Zo hoeft u alleen de kleur te vervangen die op is, dit kan aanzienlijk schelen in de kosten.

All in One

Wilt u naast printen ook scannen of kopiëren?  Kijk dan naar een All in One printer. Daarbij heeft u de mogelijkheid om naast te printen ook te scannen en te kopiëren.

Wilt u meer informatie over printers of hulp bij de keuze van de juiste printer? Bekijk dan onze printers.

Bekijk alle printers