• Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Voor 23:30 besteld, morgen in huis!
  • Gratis en eenvoudig retourneren

Koopgids Muis

De meeste mensen besturen nog altijd hun computer het liefste met een gewone muis. Wanneer u op zoek bent naar een muis kunt u door de enorme keuze gemakkelijk in de war raken. Er zijn veel verschillende muizen op de markt, optisch of laser, bedraad of draadloos en van supergeavanceerde gamingmuizen tot ergonomische muizen tegen RSI-klachten. Wij zetten de verschillen op een rij, zodat u weet welke muis het beste past bij uw wensen en behoeften.

Optisch of laser

Een optische muis is uitgerust met LED technologie en een lasermuis maakt gebruik van lasertechnologie. Optische muizen zijn minder nauwkeurig en kunnen niet op een weerspiegelend oppervlakte gebruikt worden. Een lasermuis kan op bijna elk oppervlak gebruikt worden en is veel nauwkeuriger in gebruik, zodat u accurater kunt werken. Hoe accuraat een muis is heeft ook te maken met de DPI van een muis. De DPI (Dots Per Inch) van een muis geeft het aantal pixels aan dat de cursor op een scherm kan bewegen als de muis één inch wordt bewogen. Hoe hoger de DPI, hoe nauwkeuriger uw beweging op het beeldscherm kan worden overgebracht.

Bedraad of draadloos

Of u een bedrade of draadloze muis kiest heeft te maken met de bewegingsvrijheid die u wenst. Bij een bedrade muis bent u gebonden aan de draad die aan de muis zit. Bij een draadloze muis bent u hier niet aan gebonden, maar heeft u wel te maken met het bereik en eventuele storingen hierin en natuurlijk de kosten van batterijen.

Aantal knoppen

De meeste muizen hebben twee knoppen, maar er zijn ook meer geavanceerde muizen met wel acht knoppen. Deze knoppen zijn programmeerbaar zodat ze functies van bijvoorbeeld uw toetsenbord of internetbrowser kunnen overnemen.

Ergonomisch

Ergonomische muizen zijn speciaal gemaakt om uw hand en pols te ontlasten, om RSI klachten te voorkomen of te verminderen. Dit wordt bereikt door de hand op de muis meer een natuurlijke grip te laten ervaren. In de loop der jaren zijn ergonomische muizen zeer geavanceerd geworden en nog steeds worden er nieuwe muizen op de markt gebracht om dit verder te verbeteren.

Gaming muizen

Gaming muizen zijn speciaal gemaakt om games te spelen. Ze zijn vaak voorzien van een speciaal design en hebben de mogelijkheid om de DPI in te stellen voor meer nauwkeurigheid. Daarnaast beschikken ze over speciale (programmeerbare) knoppen om diverse games tot een goed einde te brengen.

Wilt u meer informatie over muizen of hulp bij de keuze van de juiste muis? Bekijk dan onze muizen.

Bekijk alle muizen